• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rolan Garos: Đoković - Nadal u četvrtfinalu!?

Autor mondo.rs

Održan je žreb za Rolan Garos. Pročitajte protiv koga se sastaju naši predstavnici i ko su potencijalni parovi četvrtfinala.

Novak Đoković - Rafael Nadal već u četvrtfinalu!?

Da, tako je "hteo" žreb za ovogodišnji Rolan Garos.

U danu kada slavi 28. rođendan, želja se nije ispunila Đokoviću - u 11. pokušaju da osvoji najveći turnir koji mu nedostaje, moraće preko devetostrukog šampiona već u četvrtfinalu!

Znalo se i pre početka žreba da će Nadal, kao sedmi teniser sveta, nekome biti "nagazna mina" i pre polufinala, a put ga ne bi naveo na prvog nosioca Đokovića, da se veče pre žreba šesti na svetu Miloš Raonić nije povukao zbog povrede.

Ukupni nagradni fond na Rolan Garosu iznosi 28 miliona evra.

Tako je Nadal postao šesti nosilac i upao u Đokovićevu četvrtinu žreba! Rafa vodi 23:20 protiv Noleta, ali je naš as i najbolji sportista sveta u 2014. godini, dobio pet od poslednjih šest okršaja, računajući i neke važne mečeve na zemljanoj podlozi.


U prvom kolu, Đoković će se sastati sa 86. na svetu, Fincem Jarkom Nieminenom, s kojim ima skor 4:1.

Prošle sezone, Nadal je doživeo nekoliko neugodnih poraza od Đokovića (baš kao i ove), ali je uspeo da se konsoliduje i odbrani "svoj" Rolan Garos na kojem je u deset prethodnih sezona doživeo samo jedan poraz, 2009. od Robina Soderlinga.

Na pariskoj šljaci, Španac je šest puta pobeđivao Srbina, dva puta u finalima, tri puta u polufinalima i jednom u četvrtfinalu... Upravo zbog toga, bez trunke lažne skromnosti iako ove sezone igra fantastično, Novak je uoči žreba rekao da se nada da ga put neće navesti na Nadala, koji prvi put u karijeri ide na "Filip Šatrije" bez da je osvojio bar JEDAN turnir na šljaci.



Gde god se pojavio ove sezone na šljaci (Monte Karlo, Rim) i ne samo na šljaci, Đoković je osvojio titulu, a ona u Madridu, kada se Novak odmarao, pripala je Endiju Mareju koji je u finalu savladao Nadala. Rafa nije uspeo da osvoji titulu čak ni u Barseloni, gde je trijumfovao Kei Nišikori.

Ali, biće đavolski teško pobediti ga na Garosu...


Viktor Troicki u prvom kolu igraće sa Nemcem Janom-Lenardom Štrufom, 98. na svetu, potom protivnik mogao bi da mu bude ili Simone Boleli ili Stiv Darsis, a u 3. kolu potencijalni rival bio bi mu David Ferer.

Dušan Lajović na startu je dobio Masima Gonzalesa iz Argentine, posle čega bi se sastao sa Stenom Vavrinkom.

Ana Ivanović, kao sedma nositeljka, igraće u prvom kolu protiv Jaroslave Švedove, potom protiv bolje iz meča Petra Cetkovska - Doi Misaki, a ako stigne do 3. kola protivnica bi mogla da joj bude Bojana Jovanovski, koja će se u prvom kolu sasatati sa Ukrajinkom Lesjom Curenko. Potom, "BoJo" bi mogla da odmeri snage sa (11) Karolinom Garsijom.

Jelena Janković imala je povoljan žreb na startu, koji joj je u 1. kolu dodelio kvalifikantkinju, potom bi "Džej-Džej" mogla da se sastane sa dobitnicom "vajld karda", 315. na svetu, Klotilde de Bernardi ili Amerikankom Irinom Falkoni, a tek tada bi se ukrstila sa (5) Karolinom Voznijacki. Kasnije, put do finala vodio bi je preko Andree Petković, sve do (1) Serene Vilijams.

Aleksandra Krunić izvukla je na startu rivalku po meri, Juliju Punitsevu iz Kazahstana, a kasnije bi mogla da ide na Elinu Svitolinu.

Zvanična šampionka Marija Šarapova igraće sa Kajom Kanepi na startu, a "Broj 1" Serena Vilijams dočekaće nekoga iz kvalifikacija.

Sloan Stivens igraće sa Venus Vilijams, a (6) Džini Bušar sastaće se sa domaćom takmičarkom Kristinom Mladenović, par su i Alise Korne i Roberta Vinči...

Još čekamo informacije koga su na startu dobile naše Ana Ivanović, Jelena Janković, Bojana Jovanovski, itd.

Potencijalni parovi ženskog četvrtfinala:

(1) Serena Vilijams – (5) Karoline Voznijacki
(4) Petra Kvitova – (6) Eženi Bušar

(3) Simona Halep – (7) Ana Ivanović
(2) Marija Šarapova – (8) Karla Suarez Navaro


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC