• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković: Rafa, nije fer

Autor mondo.rs

Najbolji teniser sveta ističe da i sam nekada nije bio zadovoljan nekim sudijskim odlukama, ali da nikada nije zatražio izuzeće nekog sudije. On smatra da nije fer kriviti ih jer rade svoj posao najbolje što mogu, ali, normalno i greše

Da li će Karlos Bernardes suditi neki od mečeva Rafaela Nadala na Rolan Garosu? O tome se priča poslednjih dana, nakon što je španski teniser na turniru u Rio de Žaneiru imao ozbiljan konflikt sa brazilskim sudijom.

Spekulisalo se da će Nadal zatražiti izuzeće Bernardesa, budući da mu je javno poručio da će se "postarati da mu nikada više ne sudi nijedan meč".

Zvaničnici teniske federacije Francuske potvrdili su da nijedan od igrača, uključujući i Nadala nije zatražio izuzeće bilo kod sudije na ovogodišnjem Rolan Garosu, iako su istakli da je poznato da postoji nedovoljno razumevanja između španskog igrača i brazilskog sudije, pa ima smisla ne stavljati ih na isti teren.

Portparol ATP Simon Higson pokušao je da smiri situaciju na startu drugog grend slema sezone istakavši da zahtevi o izuzeću sudija nisu retka pojava.

"Ovakvi zahtevi postoje, dobijamo ih, kako od igrača, tako i od sudija", rekao je Higson ne želeći da detaljnije objasni kojim kriterijumima se biraju sudije za mečeve.

Aktuelnom temom bavio se i Novak Đoković, najbolji teniser planete. On je rekao da nikada nije zatražio izuzeće bilo kod sudije u stolici i da generalno nije u redu da igrači utiču i vrše pritisak o izboru sudija za mečeve.

"Tokom karijere igrao sam mečeve u kojima nisam baš bio zadovoljan odlukama koje su donosile sudije koje su bile delegirane da ih vode, ali uprkos tome nikada nisam ni pomislio da dovodim u pitanje to kako oni rade svoj posao ili poželeo da zatražim da mi ne sude ubuduće. Mislim da nije fer to raditi. To nije u redu prema sudijama, jer svaki od njih trudi se da uradi svoj posao najbolje što ume, ali kao i svakom drugom poslu nekada to uradi bolje ili lošije", istakao je Đoković.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC