• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Federer o Nadalovom hiru – gomila ograda...

Autor mondo.rs

Dok je Novak otvoreno rekao šta misli o Rafinom zahtevu o izuzeću sudije Bernardesa, Rodžer je govorio okolo-naokolo...

Rafael Nadal više se nije ni trudio da sakrije da je od ATP organizacije tražio da mu ugledni brazilski sudija Karlos Bernardes ne sudi više tokom karijere.

Ovaj zahtev, koji je očigledno usvojen jer Brazilac nije sudio Špancu od februara kada mu je oduzeo prvi servis u Rio de Žaneiru zbog probijanja dozvoljene pauze između poena, izazvao je brojne reakcije u svetu tenisa i konstantna je tema na Rolan Garosu gde je stvar postala i zvanična.

Naravno, novinari nisu dozvolili da sve prođe bez komentara prvih Rafinih rivala – Novaka Đokovića i Rodžera Federera. I, dok je Novak bio sasvim iskren i rekao šta misli, Rodžer je okolišao i trudio se da bude maksimalno korektan (čitaj: nedorečen).

Šta mislite o ovom slučaju?

"To je veoma lična stvar", rekao je Federe.

A, onda (doslovce citiran) dodao:

"Mislim, znate, kao i u životu, možete... Bolje je udaljiti se od nekih ljudi, a od nekih ne, razumete? Možda je u njegovoj situaciji, ipak, dovoljno drugih sudija na raspolaganju, tako da nije veliki problem za ATP ili za samog sudiju, pa i za igrača. U tom slučaju, nisam siguran da će želeti da se natežu sa vama, znate... Očigledno postoji nešto između njih, znate", rekao je.

Nadovezao se...

"Zbog toga se ja zaista trudim da ne obraćam pažnju na to ko je sudija, već da se fokusiram na svoju igru, tako da te stvari ne mogu da me nagrizaju u glavi. Ali, to je teško. Igramo na stotine mečeva, Rafa takođe. Tako da se, jasno, bolje osećate pred nekim sudijom a pred nekim ne. U redu je, takođe, ako sudija nema svoj dan. Mi to razumemo, isto je i s nama, znate. Nismo u najboljem raspoloženju svakog dana, očigledno".

Usledilo je pitanje o tome šta bi bilo kada bi svaki teniser zatražio da mu ne sudi neki sudija.

"Da, to bi bilo komplikovano", odgovorio je.

Novinari u tom trenutku nisu želeli da puste Federera tek tako. Nadovezali su se pitanjem o tome da li smatra, ako bi ovo postalo praksa, da bi se pritisak na sudije povećao i u tom smislu da neće želeti da razočaraju određene uticajne igrače, jer bi im se dogodilo da oni traže njihovo izuzeće, a samim tim ne bi bili u prilici da sude važne mečeve, polufinala i finala.

I ne samo to, trudeći se da ne uvrede uticajne igrače, da li bi onda linijom manjeg otpora sudili na štetu lošije plasiranih?

"Tačno. Upravo zato mislim da je veoma... To je situacija s kojom moraju da se izbore, znate. I očigledno... Sve vodi do toga da će svako smatrati da ima pravo da traži recimo i kada želi da igra. Želim da igram u utorak. Ja želim da igram u ponedeljak. Ja želim da igram u nedelju. Igrači razumeju da ne može svaki zahtev da im bude usvojen. Tako da, na kraju dana, možete da iznesete zahtev, ali to ne znači da će ga i usvojiti. I mislim da je to u redu", rekao je bez da je zapravo odgovorio na pitanje i dodao:

"Na kraju dana, turnir, direktor turnira, ATP, zvaničnici, ITF, ko god, oni moraju da donesu odluku, pretpostavljam, i igrači moraju da budu u redu s tim ili da onda traže razgovor koji može da bude relaskirajući ili ne baš relaksirajući. Važno je bar komunicirati sa igračima".

Novinari su ga tada podsetili da bi tu moglo da dođe do neravnopravnosti među igračima jer bi neko možda prihvatio njegov zahtev samo zato što je to Federer.

"Ne, upravo... To je sporedna stvar ko iznosi zahtev. Svako bi trebalo da bude tretiran isto. Huh...", rekao je Federer.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC