• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klinac je talentovan, ali je ON najbolji na svetu

Autor mondo.rs

Novak Đoković bez problema savladao Tanasija Kokinakisa i izborio plasman u osminu finala Rolan Garosa.

Novak Đoković napravio je još jedan važan korak ka osvajanju jedinog grend slema koji mu nedostaje u karijeri.

U trećem kolu Rolan Garosa pobedio je Tanasija Kokinakisa iz Australije u tri seta - 6:4, 6:4, 6:4, i izborio plasman u osminu finala, posle nepunih dva sata igre.

Tamo će mu rival biti bolji iz duela Rišar Gaske (Francuska) - Kevin Anderson (Južna Afrika).

Novak je i pre duela sa Kokinakisom izjavljivao da je reč o talentovanom klincu i da će maksimalno ozbiljno pristupiti tom meču, i baš tako je igrao u trećem kolu. Sa pravom je respektovao 19-godišnjeg Australijanca grčkog porekla, sa kojim ranije nije imao priliku da se sretne.

Trenutno 86. igrač planete potvrdio je da ima "štofa" da u narednom periodu dosegne visine, ali ne i da iznenadi najboljeg na svetu. On se borio, trudio se da na stadionu "Filip Šatrije" ostavi zaista dobar utisak, ali sa druge strane Đoković je igrao taman onoliko koliko mu je bilo potrebno da vodi meč.

Podatak da rivalu nije dozvolio da stigne do prilike da napravi brejk, najbolje pokazuje da je Đoković od prvog do poslednjeg trenutka u potpunosti kontrolisao situaciju na terenu.

Novak je u tri gema zabeležio samo 12 neiznuđenih grešaka (njegov rival 28), uz 34 vinera i tako i treći duel ove godine na Rolan Garosu rešio je u tri seta.

O tome koliko je Nole ubedljiv u Parizu možda najbolje govori tvit Janka Tipsarevića.

Đoković je u prvom setu rano napravio brejk (3:2), a onda lagano poveo sa 1:0. Po istom receptu je igrao i u nastavku. Na startu drugog odmah je oduzeo protivniku servis (2:0), a zatim bez preteranog zamaranja očuvao tu prednost, baš kao i u trećem.

Doduše, imao je Nole priliku da u poslednjem segmentu meča razliku napravi brže, već u trećem setu, ali nije iskoristio četiri brejk lopte. Sve što je tada propustio nadoknadio je u narednom gemu kada je rival bio na servisu i lagano "pobegao" (4:2). To je bila dovoljna zaliha za najboljeg tenisera sveta da bez prevelikog umaranja obezbedi plasman među 16 najboljih na drugom grend slemu sezone.

Đoković će u narednoj rundi dočekati Gaskea ili Andersona.

Sa Gaskeom, trenutno 21. igračem sveta, koga odlično poznaje još iz dečačkih dana, odigrao je 11 mečeva u karijeri i čak 10 dobio.

I protiv Andersona ima ubedljiv rezultat - 4:1. Južnoafrikanac, koji je 17. igrač sveta, slavio je samo u prvom meču, 2008. godine u Majamiju, a Novak je nakon toga preostala četiri susreta rešio u svoju korist, poslednji 2012. na mastersu u Indijan Velsu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC