• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otvoren plivački miting ''Banjaluka Open 2015"

Autor mondo.ba

U Banjaluci je svečano otvoren Međunarodni plivački miting ''Banjaluka Open 2015'' koji se održava na Gradskom olimpijskom bazenu u organizaciji Plivačkog kluba ''Olymp''.

Glavni promoter i učesnik takmičenja je najbolji srpski plivač, dvostruki evropski šampion Velimir  Stjepanović.



Premijerka Republike Srpske, Željka Cvijanović, poželjela je dobrodošlicu svim
plivačima i miting proglasila otvorenim.

"Zaista mi je drago što miting mogu proglasiti otvorenim i želim da se zahvalim organizatorima što su učinili da plivanje bude integrisano u sportski život Banjaluke i Repulike Srpske. Važno je da smo dovedeni na svjetsku mapu jer se međunarodna takmičenja održavaju u Banjaluci i postaju odskočna daska za mnoge naše plivače.  Činjenica da ovdje dolaze predstavnici više od 11 svjetskih zemalja pokazuje da smo se pozicionirali i važno je da zadržimo ovakav nivo. Takođe mi je drago što imamo jedan ovakav objekat koji je, u vrijeme kada je građen, okarakterisan kao jedan od najsavremenijih u Evropi", izjavila je Željka Cvijanović.

Pokrovitelji mitinga su Ministartvo porodice omladine i sporta u Vladi Republike Srpske i Grad Banjaluka. Svečanom otvaranju plivačkog mitinga prisustvovala je i ministarka porodice omladine i sporta u Vladi Republike Srpske Jasmina Davidović koja je i predsjendica Organizaciog odbora
" Moramo se pohvaliti da su učesnici i promoteri ovog mitinga do sada bili poznati plivači, osvajači, evropskih, svjetskih i olimpijskih medlaja, a tako je i ove godine jer je sa nama dvostruki evropski šampion Velimir Stjepanović. Miting je u kalendaru FINE i kvalifikacioni je za Svjetsko prvenstvo i olimpijske igre. Domaćinu želim da čestitam na organizaciji, poželjeti da se ovo takmičenje organizuje još dugo, a mi ćemo nastaviti Plivački klub Olimp da
podržavamo i organizaciono i finansijski", istakla je Davidovićeva.

Generalni sponzor Međunarodnog plivačkog mitinga je kompanija M:tel, a izvršni direktor za marketing i prodaju, Đorđe Mišić, prisustvovao je otvaranju.

"Velika nam je čast što smo danas ovdje. Posebno što se radi o ovako resplektabilnom međunarodnom takmičenju koje  Banjaluku stavlja u centar sportskih i kulturnih dešavanja šireg značaja. M:tel je uz ovo takmičenje od samog početka,  te mi je drago što se tradicija nije prekinula i nadam se da ćemo nastaviti saradnju još mnogo godina. Želimo da ovo takmičenje dostigne još veći značaj i nadamo se da će iz ovog bazena izaći nove plivačke zvijezde", rekao je Mišić.

Na ovom takmičenju učestvuje 401 plivač iz 11 zemalja odnosno 46 klubova. Osim Velimira Stjepanovića na mitingu su učešće uzeli neki od najboljih srpskih plivača, Čaba Silađi koji je već isplivao ''A'' normu za Olimpijske igre u Rio de Ženeiru, zatim Ivan Lenđer kao i najbolja BH plivačiva Ivana Ninković.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC