• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vasiću i Beđiku evropska bronza

Autor mondo.rs

Srpski dvojac bez kormilara zauzeo treće mesto na EP u Poznanju. Još tri čamca plasirala se u prvih 10.

Srbija se popela na pobedničko postolje i na devetom uzastopnom šampionatu Evrope, od obnove ovog takmičenja 2007. godine!

Dvojac bez kormilara Miloš Vasić, Nenad Beđik osvajanjem bronze je nastavio fenomenalan niz srpskih veslača u toj disciplini: jedno prvenstvo, jedna medalja! Ukupno su osvojena tri zlata, dva srebra i četiri bronze.

Vasić i Beđik u finalnoj trci su dugo bili drugi, iza aktuelnih vicešampiona sveta Foada i Lendgridža iz Velike Britanije, da bi ih u finišu pretekli Francuzi. Ipak, medalja nije mogla da izmakne.

Konačan plasman: Velika Britanija 6:27,89 minuta, Francuska 6:28,16, Srbija 6:28,94. Četvrtoplasirana Češka zaostala je oko četiri i po sekunde.

"Vasić i Beđik su ovom trkom verifikovali visoku klasu, ujedno pokazavši da će biti ozbiljni kandidati za odličje na Svetskom prvenstvu u Francuskoj krajem avgusta. Njih dvojica su sjajan tim, odlični sportisti i veliki ljudi. Ako nastave u ovom ritmu, postaće ravnopravni svim svetskim čamcima", rekao je član Selektorske komisije VSS Nebojša Ilić.

Vasiću je ovo drugo odličje na EP, posle bronze u četvercu bez kormilara u Varezeu 2012.

"Konkurencija je u Poznanju bila mnogo jača, pa mi je samim tim ova medalja najvredniji rezultat u dosadašnjoj karijeri", poručio je on.

Nenad Beđik se bronzom na najbolji način vratio vrhunskom veslanju posle 2014, u kojoj je zbog zdrastvenih problema propustio najveća takmičenja.

Beđik je u dvojcu bez kormilara sa Nikolom Stojićem bio treći u Varezeu 2012, pa šampion Evrope godinu dana kasnije u Sevilji.

"Nadao sam se odličju i stigli smo do njega. Za viši plasman nedostajalo nam je iskustvo, ali i bolji finiš i to je nešto na čemu ćemo raditi u narednom periodu. Možemo da se nadamo i svetskoj medalji, budući da će u Francuskoj konkurencija biti jača jedino za dvojac Novog Zelanda".

Marko Marjanović i Aleksandar Filipović trijumfovali su u "B" finalu dubl skula, što im je donelo sedmo mesto u generalnom plasmanu.

Četverac bez kormilara u sastavu Dušan Bogičević, Veselin Savić, Nikola Stojić, Radoje Đerić bio je osmi, a mladi Andrija Šljukić na debiju u seniorskoj konkurenciji zauzeo 10. mesto u skifu.

Ženski dubl skul Jovana Arsić, Iva Obradović završio je takmičenje na 11. poziciji.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC