• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svetska liga: Odbojkaši Srbije još bez pobede

Autor mondo.rs

Reprezentacija Srbije poražena je u oba susreta tokom prvog vikenda Svetske lige. Brazil nam u drugom meču nije ostavio ni bod.

Na premijeri vođstvo od 1:0 i poraz od 2:3.

U revanšu kratak priključak na 1:2, pa poraz od 1:3.

Odbojkaška reprezentacija Srbije, koju je ovog vikenda prvi put u zvaničnim utakmicama sa klupe vodio legendarni sportista Nikola Grbić, doživela je dva poraza u Brazilu.

Najtrofejnija nacija u Svetskoj ligi, sa devet zlatnih medalja, nije dozvolila da im podmlađeni "orlovi" uzmu više od jednog boda za dva osvojena seta u prvom duelu. Ove nedelje popodne po našem vremenu, ujutru po lokalnom:

Brazil – Srbija 3:1 (25:18, 25:20, 19:25, 25:22).

Nešto ranije, Italija je kao gost dobila obe utakmice u Australiji, pa tako do narednog vikenda drži vodeću poziciju u Grupi A sa šest bodova, ispred Brazila koji ima pet, dok naša reprezentacija sa bodom drži treće mesto ispred Australije.

Sistem takmičenja je takav da će iz naše grupe, pored Brazila koji je domaćin završnog turnira Svetske lige, plasman obezbediti još dve selekcije, pa je tako primarni cilj pred Grbićem i momcima da završe ispred Australije.

Srbija je u drugom meču bila bolja napadačka ekipa, osvojili smo 50 poena napadom, naspram 43 našeg protivnika, ali je Brazil pobedu ostvario pre svega zbog velikog broja grešaka Grbićevih izabranika – 21:34!

Grbić je tokom sva četiri seta u igri držao Uroša Kovačevića, Marka Ivovića, Marka Podraščanina i Srećka Lisinca, prva dva seta igrali su Nikola Jovović i Aleksandar Atanasijević, a druga dva Saša Starović i Aleksa Brđović. Na poziciji libera počeo je Nikola Rosić, ali ga je od drugog seta zamenio Neven Majstorović.

Brazilci, koji su u periodu od 2001. do 2010. godine osvojili osam Svetskih liga i porazili Srbiju tri puta u finalima, ni ovog puta nisu mogli da vide selektora Bernarda Rezendea kraj aut linije. On je zbog suspenzije FIVB odradio drugi od deset mečeva do povratka na radno mesto, menjao ga je i menjaće Leonaldo Roberlej.

Jugoslavija, a kasnije Srbija i Crna Gora, odnosno Srbija, najtrofejnija je reprezentacija u Svetskoj ligi koja nema zlatnu medalju – ima četiri srebra i tri bronze. Ivan Miljković jednini je odbojkaš koji je četiri puta bio proglašen za MVP igrača Svetske lige, koja je počela 1990. učešćem osam reprezentacija, a ove sezone prvi put takmiči se čak 32 tima, ali u više grupa po kvalitetu.

U prvom rangu su još Poljska, Rusija, SAD i Iran, a svi ostali daće još jednog učesnika Fajnal-siks turnira koji će sredinom jula biti održan u Rio De Žaneiru.

Sledećeg vikenda, Srbija je takođe gost, ovog puta Italiji u Pezaru pa Bolonji, a potom 12. i 14. juna dočekujemo Brazilce u Novom Sadu i Beogradu. Titulu brane Amerikanci koji su prošle godine pobedili Brazil u finalu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC