• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RG: Conga umirio Berdiha, Vavrinka surov!

Autor mondo.rs

Polako se formiraju parovi četvrtfinala na Rolan Garosu. Pročitajte ko se s kim sastaje i ko bi mogao...

Peti nosilac muškog singla na Rolan Garosu, Kei Nišikori, iskoristio je otvoren žreb i plasirao se u četvrtfinale bez izgubljenog seta.

Posle Pola Anrija Matjea, Tomaša Belučija i Benjamina Bekera (koji nije mogao da igra), Japanac je maksimalnim rezultatom pobedio i 74. tenisera sveta, Temuraza Gabašvilija – 6:3, 6:4, 6:2.

Međutim, u četvrtfinalu neće mu biti nimalo lako – sastaće se sa domaćim takmičarom, probuđenim (14) Žoom-Vilfredom Congom!

Conga je takođe u nedelju, ali u četiri seta, izbacio (4) Tomaša Berdiha – 6:3, 6:2, 6:7, 6:3. Conga je do šeste pobede u 13 mečeva sa Čehom mogao da dođe i u tri seta, ali je prvi set na turniru izgubio uz nekoliko neshvatljivih grešaka u taj-brejku.

Međutim, bodren domaćom publikom, nije dozvolio da ga to dekoncentriše, već je u četvrtom setu prikazao jednako dominantan tenis kao u prva dva, pa će zasluženo među osam najboljih na Otvorenom prvenstvu Francuske. I Congi je, može se reći, žreb bio naklonjen do sada (Kristijan Lindel, Dudi Sela, Pablo Anduhar), a protiv sebe u narednom meču imaće Nišikorija s kojim ima skor 2:5.

U pretposlednjem meču osmine finala danas, (8) Sten Vavrinka deklasirao je (12) Žila Simona čiji defanzivni tenis nije mogao ništa protiv napada raspoloženog Švajcarca - 6:1, 6:4, 6:2!

Malo zbog kiše u nedelju pre podne, malo zbog dugih mečeva na "Filip Šatrije" stadionu, u nedelju nismo dobili i četvrtog učesnika četvrtfinala, tj. Vavrinkinog protivnika. Pri rezultatu 1:1 u setovima, duel (2) Rodžer Federer - (13) Gael Monfis prekinut je zbog mraka.

U ponedeljak, na teren će svetski "Broj 1" Novak Đoković, protiv još jednog Francuza, (20) Rišara Gaskea, kao i njegov potencijalni protivnik u četvrtfinalu, tj. finalu pre finala, aktuelni šampion (6) Rafael Nadal, kojem je rival Amerikanac Džek Sok.

PAROVI ČETVRTFINALA:

(1) Novak Đoković/(20) Rišar Gaske – (6) Rafael Nadal/Džek Sok
(3) Endi Marej/Žeremi Šardi – (7) David Ferer/(9) Marin Čilić

(5) Kei Nišikori – (14) Žo-Vilfred Conga
(2) Rodžer Federer/(13) Gael Monfis – (8) Sten Vavrinka


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC