• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AJDE! Ana u polufinalu Rolan Garosa!

Autor mondo.rs

Šampionka iz 2008. godine nije se zaustavila ni u četvrtfinalu! Bravo, Ana!

ANA JE U POLUFINALU!

Naša najbolja teniserka (7) Ana Ivanović deklasirala je (19) Elinu Svitolinu u četvrtfinalu Rolan Garosa i plasirala se u prvo gren slem polufinale od 2008. godine, kada je takođe na pariskoj šljaci osvojila prvu GS titulu.

Nadamo se ne i poslednju...

U utorak popodne, posole svega sat i 17 minuta neravnopravnog tenisa na najvećem stadionu, "Filip Šatrijeu" – 6:3, 6:2! Bila je to sedma pobeda Srpkinje nad Ukrajinkom u isto toliko međusobnih mečeva, uz samo jedan izgubljen set.

Ana će u borbi za finale igrati protiv bolje iz meča (13) Lusi Šafarova – (12) Gabine Muguruza. Protiv Čehinje ima negativan skor od 3:5 i pobedu jesenas u Tokiju od 6:3, 6:2, kojom je prekinula niz od pet poraza, dok se sa Španjolkom rođenom u Venecueli nikada nije sastajala.

Meč Šarafova – Muruguza je u toku.



PRVI SET:

Ana je napravila brzi brejk za 2:0, međutim u narednom gemu 21. igračica sveta uspela je da napravi ribrejk, ali samo na kratko. S još četiri poena na servis protivnice, sedma igračica sveta vratila je brejk prednosti i skoro bez problema sačuvala ga do kraja.

Servirajući za 4:1, naša takmičarka izgubila je samo jedan poen, ali je boreći se za 5:2 morala da spašava brejk loptu, i to uspešno. Pri rezultatu 5:3, Ana nije ostavila ni poen Elini – 6:3, posle 40 minuta igre.

DRUGI SET:

Još manje neizvesnosti bilo je u nastavku meča. Ana je drugi set počela brejkom, a potom spasila dve brejk lopte za protivnicu, ispostaviće se poslednje na susretu. Vodila je 2:0, 3:1 i 4:2, kada je ponovo riternom napala neubedljiv servis 21-godišnje Ukrajinje, koja je 21. na svetu i oduzela joj još jedan servis gem za 5:2.

Tada, malo joj je ruka zadrhtala servirajući za meč, napravila je i duplu servis grešku na meč loptu, ali je iskoristila četvrtu u nizu i proslavila pobedu sa svojim "boksom" u kom je i ovog popodneva sedeo njen dečko, poznati nemački fudbaler Bastijan Švajnštajger, koji joj gotovo od prvog dana u Parizu pruža veliku podršku.

Ana, ich liebe dich!!!

Ana će sada imati dan odmora, u sredu, kada su na programu druga dva ženska četvrtfinala: (1) Serena Vilijams – (7) Sara Erani, odnosno (23) Timea Bačinski – Alison Van Ajtvank (93. WTA), a potom će na teren u borbi za veliko finale, koje pored slave i popularnosti donosi i 2.000 WTA bodova, odnosno 1.800.000 evra.

Poraženoj finalistkinji pripašće 900.000 evra i 1.300 WTA poena, a samim plasmanom u polufinale 27-godišnja Beograđanka zaradila je 450.000 evra i 750 bodova.

SREĆNO ANA!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC