• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Na redu je - Marej!

Autor mondo.rs

Novak Đoković u polufinalu Rolan Garosa će se sastati sa vršnjakom, prijateljem i rivalom još iz dečačkih dana...

Endi Marej poslednji je polufinalista Rolan Garosa, nakon pobede u dosta teškom i napornom meču protiv Španca Davida Ferera - 3:1, po setovima 7:6 (7:4), 6:2, 5:7, 6:1.

Britancu će to biti treće polufinale na pariskoj šljaci, a prethodna dva puta je u toj fazi turnira i završavao nastup, gubivši po 0:3 od kasnijeg šampiona Rafaela Nadala.

Ovog puta, Mareja će u borbi za finale čekati Novak Đoković, sa kojim se do sada sastao 26 puta na ATP turnirima (18:8 za Novaka), ali samo dva puta na šljaci.

Đoković ga je ubedljivo pobedio u trećem kolu Mastersa u Monte Karlu 2008 (6:0, 6:4), dok je polufinale rimskog Mastersa 2011. godine ostalo u sećanju kao jedan od najintenzivnijih mečeva u Novakovoj karijeri - 6:1, 3:6, 7:6.

Na grend slem turnirima odigrali su sedam mečeva, daleko najviše na Australijan openu, gde je skor 4:0 za srpskog asa. Na US openu je 1:1, dok je Marej dobio jedini okršaj na Vimbldonu (dva, ako računamo i polufinale Olimpijskih igara 2012).

Novak se posle trijumfa nad Rafaelom Nadalom (3:0) u četvrtfinalu Rolan Garosa nalazi u seriji od 27 pobeda na ATP Turu, a Endi je ovog proleća napravio dugo očekivani iskorak na šljaci, osvojivši prve titule otkako je 2005. postao profesionalac, u Minhenu i na Mastersu u Madridu.

U dosadašnjem toku Rolan Garosa pobedio je Arguelja (3:0), Sousu (3:1), Kirjosa (3:0), Šardija (3:1) i u sredu Ferera, u meču u kome je prikazao dosta oscilacija.

U prvom setu je pri vođstvu od 5:4 izgubio gem na svoj servis, pa morao da igra "taj brejk", dok je u trećem propustio meč loptu na servis Ferera, pa mu prepustio još dva gema i dozvolio da smanji na 2:1 u setovima...

Prvi polufinalni par, još u utorak, formirali su Stanislas Vavrinka i Žo Vilfred Conga.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC