• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak Đoković viteški o Nadalu: Vratiće se on!

Autor mondo.rs

Novak Đoković je još jednom pokazao da izuzetno poštuje svoje rivale, pa i kad ih deklasira. Ovo je rekao o Nadalu: "I on ima pravo na loš dan!".

Bilo je mnogo velikih rivalstava u tenisu. Veliki igrači su uvek sa poštovanjem govorili o protivnicima, o onima sa kojima su vodili velike, maratonske, iscrpljujuće mečeve.

U novije vreme, izrodilo se nekoliko velikih rivalstava koja ostaju za sva vremena. Jedno od njih je i Novak Đoković - Rafael Nadal.

Mnogi su, posle debakla Nadala protiv furioznog Đokovića u četvrtfinalu Rolan Garos, bili skloni da prokomentarišu da je ovo Nadalov kraj ili početak kraja sjajnog Španca, "kralja šljake". Mnogi. Ne i Novak Đoković.

"U porazu se ne ponizi, uz pobedi se ne ponesi". Kaže stara narodna. Novak je dobro zna.

Još jednom je Novak pokazao kakav je sportista i koliko poštuje rivale. Posebno Rafaela Nadala.

"Nadal je veliki šampion i on će se sigurno vratiti na vrh. Na kraju krajeva, Nadal je čovek i ima pravo na loš dan. Razmumem da ljudi postavljaju pitanja koja se tiču njegove igre, ali ako želite podsetnik o tome ko je on, pogledajte statistiku njegove karijere i broj gren slemova koje je osvojio", rekao je Đoković za Rojters o protivniku koga je u sredu prvi put u karijeri pobedio na šljaci Rolan Garosa u karijeri.

To je bio tek drugi poraz Nadala na Rolan Garosu, od ukupno 72 meča koliko je odigrao na tom turniru u karijeri, uz devet osvojenih titula.

Nadal bi od sledećeg ponedeljka mogao da padne na 11. mesto na ATP listi.

Đoković je podsetio da je Nadal bio u silaznoj formi i 2012. i 2013, ali se vratio "u sedlo" i osvojio Rolan Garos, odnosno US Open.

"On vrlo dobro zna šta je potrebno da radi kako bi se vratio u formu", rekao je Đoković, koji će se za mesto u finalu boriti u petak protiv Britanca Enđa Mareja.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC