• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ana: Nestalo mi je "goriva"

Autor mondo.rs

Srpska teniserka posle poraza u polufinalu Rolan Garosa istakla da je ponosna na urađeno i da će raditi na daljem poboljšanju svoje igre.

Ana Ivanović nije uspela da se treći put u karijeri plasira u finale Otvorenog prvenstva Francuske.

Koliko je prethodnim partijama zaslužila da bude među četiri najbolje, toliko ono što je prikazala u duelu sa Lusi Šafarovom (5:7, 5:7) jednostavno nije bilo na potrebnom nivou.

Samo 25 vinera, naspram 36 neiznuđenih grešaka, previše pasivna i stegnuta, često "skamenjena" u jednom uglu terena, čime je Čehinji ostavljala mnogo prostora za osvajanje direktnih poena...

"I ona je pravila greške, ali ako izuzmemo te situacije, igrala je vrlo solidno. Ja sam imala dobar plan, ali osećala sam se kao da više nemam 'goriva' i to me je frustriralo. Već od 4:1 sam počela da tražim direktne poene, a izbor udaraca mi nije bio najbolji", rekla je Ana na konferenciji za novinare.

Da ovo nije bio njen dan, najbolje se videlo u finišu drugog seta, kada je brejkom izjednačila na 5:5 i onda umesto da to iskoristi kao zamajac za preokret, dozvolila Šafarovoj da joj uzvrati u sledećem gemu.

Ipak, ne treba izgubiti iz vida da je Ani ovo prvo polufinale nekog grend slem turnira posle čak sedam godina, kada je trijumfovala na pariskoj šljaci.

S obzirom na to da je i dalje relativno mlada (27), treba verovati da može makar da ostane u konkurenciji za najveća ostvarenja.

"Naravno da mi je svake godine žao što nisam ponovila uspeh iz 2008, ali znam da sam bukvalno dala sve od sebe i nemam za čime da žalim. Srećna sam i zadovoljna", poručila je Ivanovićeva.

"Zaista sam ponosna na urađeno u poslednje dve nedelje. To mi pokazuje da se nalazim na pravom putu, ali svesna sam da ima mnogo toga se popravi i jedva čekam da radim na tome".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC