• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nijemci dominirali prvog dana na Vrbasu

Autor mondo.ba

Reprezentativci Njemačke bili su najbolji tokom prvog takmičarskog dana na Evropskom prvenstvu u kajaku i kanuu na divljim vodama "Banjaluka - Vrbas 2015".

Nijemci su osvojili dva zlata i tri srebra i daleko iza sebe ostavili Hrvatsku koja ima jedno zlato.

U disciplini kanu klasik (C1) za muškarce najbolji je bio Emil Milihram (Hrvatska) 12:40,14 minuta, drugi je završio Normen Veber (Njemačka) +11,75, a treći Stefan Santamarija (Francuska) +11,79. Što se tiče kajaka klasik (K1) prvi je završio Andreas Hajlinger (Njemačka) 11:38,02, Tobijas Bong (Njemačka) +0,81 je bio drugi, a Nejc Znidarčić (Slovenija) + 2,54 treći.

Kad su u pitanju dame, vožen je kajak klasik (K1), a najbolja je bila Alke Overbek (Njemačka) 12:39,31, srebro je osvojila Manuela Stoeberl (Njemačka) +1,22, Sabine Ajhenberger (Švajcarska) +3,72 je došla do bronze.

Što se tiče predstavnika iz BiH, Darko Savić je bio 14. u disciplini kajak klasik sa zaostatkom od 18,30 sekundi. U istoj trci učestvovali su Branislav Mitrović i Igor Kuzmanović, koji su bili 26, odnosno 30.

Zbog visokog vodostaja rezultati disciplina kanu klasik (C1) za žene i kanu klasik (C2) za muškarce nisu priznati poslije žalbi nekoliko selekcija.

"Termoelektrana Gacko je 'iskočila iz sistema', tako da je Hidroelektrana Bočac morala povećati proizvodnju električne energije kako bi bio održan energetski sistem Republike Srpske. Tada je došlo do povećanja vodostaja, tako da su samo rezultati tri discipline priznati. Ta praksa je uobičajena i dešavala se i ranije na velikim takmičenjima", rekao je direktor Evropskog prvenstva Nikola Stanković, a prenio "Glas Srpske".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC