• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREKID: Đoković - Marej odloženo za SUBOTU!

Autor mondo.rs

U Parizu je bio u toku spektakl, meč u kom "Broj 1" ima priliku da se plasira u treće finale Rolan Garosa, gde ga čeka Vavrinka.

Trajalo je tri sata i 10 minuta i prekinuto u 20:35 što zbog najavljene oluje, što zbog sumraka koji se uveliko bio spustio nad "Filip Šatrijeom".

Odjednom neizvesno polufinale Rolan Garosa za 2015. godinu biće nastavljeno u subotu u 13 časova!

Prekinuto je u trenutku kada je rezultat u duelu dva gren slem šampiona koji nemaju titulu u Parizu iznosio:

(1) Novak Đoković - (3) Endi Marej 6:3, 6:3, 5:7, 3:3!

Teško je reći ko je više poremećen ovom odlukom supervizora ATP, odnosno kome će noćenje i odmor bolje doći. Možda je jedini pravi pobednik – (8) Sten Vavrinka, koji je svoj posao u polufinalu završio na vreme u petak, u popodnevnim časovima.

Jer, u trenutku kada se očekivalo da Đoković nokautira vršnjaka i finale izbori u tri seta, za oko dva sata igre, nekoliko neiskorišćenih šansi za brejk sredinom i pred kraj trećeg seta surovo je kaznio njegov veliki rival Marej, koji je do prve brejk lopte stigao posle dva sata i 18 minuta igre, a kada je napravio brejk, uzeo je i treći set!

U četvrtom, koji je počeo tačno u 20:00, nakon što je Marej zatražio masažu, a to pravo iskoristio i Đoković, Novak je imao tri vezane brejk šanse za 2:0, potom doživeo brejk i napravio ribrejk (2:2), posle kojeg je podigao nivo igre i naterao Mareja da spašava dve brejk lopte bežeći od rezultata 4:2.

Kada je Škot to i uspeo, uz mnogo muke i malo sreće, pojavio se sudija koji je glavnom sudiji Paskalu Mariji saopštio da više nema uslova za tenis – 3:3.

Nastavljamo u subotu!



NAJAVA MEČA:

Đoković protiv Škota ima skor 18:8 i sedam uzastopnih pobeda od finala Vimbldona 2013. godine, koje je pripalo Mareju. "No1e" je do finala stigao impresivno, bez izgubljenog seta, a najbolji meč odigrao je u četvrtfinalu protiv devetostrukog i aktuelnog šampiona Rafaela Nadala - 3:0.

Novak igra za 16. gren slem finale u karijeri (skor 8-7 u finalima) i prvu titulu na Rolan Garosu, gde je 2012. i 2014. gubio finala od Nadala. Đoković ima pet titula na Australijan Openu, dve na Vimbldonu i jednu na US Openu, a osvojio je poslednja dva GS finala nakon serije od pet poraza u šest najvažnijih mečeva na ATP turu.

Marej igra za deveto gren slem finale, u kojima ima skor 2-6. Obe titule, na US Openu 2012. i Vimbldonu 2013. godine, osvojio je upravo protiv Đokovića.

Ostanite uz MONDO, pratićemo meč UŽIVO!



TOK MEČA:

- ŠTETA! Dve brejk šanse propustio je Đoković za 4:2, olako! A onda, pri rezultatu 3:3, pojavio se supervizor ATP i objasnio igračima da je prekinuto zbog MRAKA!

- TEŠKO I VAŽNO! Treći gem u nizu za Novaka, iako se igralo na "djus", posle nekoliko isrcpljujućih poena - 3:2.

*metereološka služba Rolan Garosa u 20:21 najavila je kišu za "oko 20 minuta", mada nije da ima dovoljno svetla na "Šatrijeu" za pravi tenis...

- RIBREJK! BRAVO! Kada je bilo najteže, kada je izgubio osam poena u nizu, Đoković je stigao do brejk lopti na NEVEROVATAN način. Branio se, branio, branio i odbranio na 15:30, a onda napadao, napadao, napadao, pogrešio (30:40), napadao, napadao i - naterao Mareja na grešku! Ribrejk, 2:2.

Sada su njegovi navijači glasniji. AJDE!

- Sada Endi diktira ritam - BREJK bez izgubljenog poena. Novak greši u serijama, Marej koristi momentum, publika to podržava - 1:2!




- Šteta, velika šteta! Imao je Novak 0:40 i tri vezane brejk lopte na početku četvrtog seta, potom u razmeni od 33 udarca na 15:40 prvi posustao, a onda i na gem loptu Mareja, posle još jedne maratonske razmene, poslao viner u aut za - koji milimetar. Paskal Marija je morao da potvrdi da jeste - 1:1, publika je i dalje uz Mareja.

- Važan gem! Novak je dobrim servisima osvojio prvi gem u četvrtom setu. Idemo!!!

- Marej je serijom od 15:5 u poenima preokrenuo stvari u svoju korist u finišu trećeg seta, a podigao je i publiku koja je otvoreno stala na njegovu stranu, tražeći malo neizvesnosti u ovom finalu, koje će - nakon što je Škot tražio masažu između trećeg i četvrtog seta, najverovatnije biti završeno u - subotu!

Jer, sumrak se već polako spušta nad "Šatrijeom", a otprilike u 20 časova nedavno je prekinut i meč osmine finala između Rodžera Federera i Gaela Monfisa. Ovog puta, tačno u 20:00, Đoković je servisima počeo četvrti set!

Srećno, Novače!

TREĆI SET:



- POTVRDA! Mareja nije bilo nigde dva sata i 15 minuta na servis Đokovića, a onda je prvu šansu za brejk pretvorio u 2:1 u setovima! Servirajući za set, Škot je izgubio samo jedan poen - 5:7, sada je 1:2.

Ipak, Novak nema zašto da žali, jer ima igru za finale. Samo mirno!

- BREJK! Kada je bio sateran uza zid, Marej se probudio i uz svesrdnu pomoć publike na 15:30, zaradio PRVU BREJK LOPTU NA MEČU, a onda je i iskoristio - Novak je klimao glavom, negodovao, ali nije uspeo i sam da se trgne u trenutku kada ga je rival uhvatio na spavanju i naglo podigao nivo energije - 5:6, Marej će servirati na set.




Novaku je potreban gem!

- Dok Marejevi gemovi traju po 5-7 minuta i stalno su na ivici brejka, Novakovi jedva da potraju 3. Bez izgubljenog poena - 5:4! Međutim, istom merom je uzvratio Škot u narednom gemu - bez izgubljenog poena - 5:5.




- NAJBURNIJI GEM U MEČU! Marej je uspeo da se odbrani posle gema koji je počeo nervozom, njegovim oklevanjem da servira zbog komešanja u publici, a kada je Novak pogrešio okrenuo se ka tom delu tribina i sočno opsovao!

Kasnije, teniseri su odigrali nekoliko spektakularnih poena, bilo je poziva na mrežu, lobova, "drajv" voleja, ali je Marej i ovog puta uspeo da izbegne brejk - 4:4.

- Marje je probao da se podigne, da se bodri, da se naoštri posle spasene dve brejk lopte u prethodnom gemu, bio je agresivan, ali je i grešio. U trenutku kada više nema šta da izgubi, Škot deluje kao opasniji rival nego u najvećem delu meča, ali Novak i dalje kontroliše stvari - 4:3.

Pretpostavljamo da će u narednom gemu Nole podesiti sprave kada je ritern u pitanju i potražiti brejk za finale.

- Marej se suočio sa dve brejk lopte u šestom gemu trećeg seta i, praktično, zadržao sebe u meču. Asom i uz malo sreće, jer je sjajan ritern Đokovića na 30:40 otišao milimetar u aut. Dobio je gem potom za 3:3 i produžio neizvesnost.

- Samo mu je to ostalo - da proba neverovatnim volejima, vinerima, uglovima, smečevima da malo razdrma publiku i, ko zna, možda natera Mareja da i sam odigra hrabrije. Ovo lagano ide u 3:0 - 3:2, Đoković!



- U trenutku kada se teniseri, pri rezultatu 2:1 u trećem setu za Đokovića spremaju za Marejev servis, evo tvita jednog Engleza. Ima konstruktivan predlog...


- Treći set, stara priča. Vineri Đokovića za 1:0. Marej deluje potpuno van meča, kao teniser koji nema nikakve šanse da bude egal sa rivalom.

DRUGI SET:




- SADA JE VEĆ 2:0! I to kako. Marej je bio na 15:40 posle fantastične bekhend dijagonale Đokovića, a onda je izbacio našeg asa iz polja i imao čist smeč na mreži koji je poslao duboko u aut - 6:3, 2:0!

Pogledajte!

...
Izvor: YouTube


Ima li izlaza odavde za Škota?

- Dva asa, četiri poena, minut i po ukupno - 5:3. Marej servira za ostanak u setu.

- Par milimetara bio je Marej od pada na dva brejka zaostatka, kada je "drajv" volej posle riterna Đokovića poslao na liniju, iako je polje bilo potpuno prazno. To je odigao na brejk loptu Novaka, a potom uspeo da zadrži nadu da je preokret u drugom setu moguć - 4:3.

- Uz samo jedan izgubljen poen u narednom gemu, Đoković je potvrdio brejk i poveo 4:2. Na "Šatrijeu", iako ima 15.000 ljudi, potpuna tišina, a duel nekako "klizi" ka pobedi našeg asa.

- BREJK! Novak je trebalo da dobije peti gem drugog seta "sa nulom" ali je poen od 23 razmene, umesto vinerom Đokovića završen poenom za Mareja zbog greške linijskog sudije, greške koju je silaskom sa stolice potvrdio i glavni sudija, Paskal Marija.

Ali, to nije uzdrmalo Novaka, koji je mirno odigrao naredna dva poena i drugi put na meču oduzeo servis Škotu - 3:2, čekamo potvrdu!




- U nastojanju da postane prvi Britanac koji se plasirao u finale Rolan Garosa u Open eri, Marej je nastavio da skuplja poene i stigao do vođstva od 1:2 u drugom setu.

- Endi je uspeo da zaustavi Đokovićev nalete i osvoji prvi servis gem u drugom setu, ali ne bez problema. U narednom gemu, lopta je okrznula liniju za možda milimetar, pokazao je "hok aj" sistem, što je značilo da Marej nije izbacio lopticu u aut, ali na šljaci pregledanja snimka nema,pa je poen i gem pripao Đokoviću - 1:1.




PRVI SET:

- NOVAK VODI 1:0! Osvojivši 12 od poslednjih 13 poena, Đoković je završio posao u prvom setu as udarcem - 6:3. Idemo dalje!


- BRAVO! Nećemo da se hvalimo da smo najavili, važno je da se dogodilo - Đoković je prvi brejknuo rivala i to "s nulom". Iskoristio je dve neiznuđene greške protivnika i pojačao pritisak, nateravši Mareja na još jednu za 5:3! Potvrda brejka značila bi i 1:0 u setovima.

- Kakav način da se preokrene gem!? Novak je bio na 0:30, kada je drop šotovima zvao Mareja na mrežu i svaki put odradio to kako treba. Do 4:3 je stigao drop udarcem koji je od vrha mreže samo skliznuo u Endijevo polje... Deprimirajuće za njega.

Ajde, vreme je za brejk!

- Šteta! Dugom razmenom od 22 udarca, Novak je u petom gemu stigao do prve lopte, ali je i propustio posle još jedne duge razmene sa Endijem i neiznuđene greške. Kada se domogao "djusa", Marej je odbranio gem s dva dobra servisa, od kojih je drugi bio as - 3:3.

- Na 2:2 i 30:30, Đoković je odigrao dva izuzetno lepa poena, prvo je pozvao Mareja na mrežu i prevario ga, a potom vinerom završio stvar i poveo 3:2.




- Đoković i Marej samo su se dva puta sastajali na šljaci u životu i oba puta bolji je bio Novak: 2008. u Monte Karlu i 2011. u Rimu.

- Igralo se na razliku i tokom prvog servis gema Endija Mareja, ali je on dobrim servisima u igri na "djus" uspeo da izjednači na 1:1. Na kratko, jer je Đoković za minut i po, uz četiri poena u nizu, poveo 2:1.

...
Izvor: YouTube


- Odmah velika borba! Sedam minuta trajao je prvi gem u kom je Marej bio bolji u dugim razmenama pa je imao 15:30 i izjednačenje na 40:40, ali je Đoković uspeo da povede 1:0. Međutim, bilo je očigledno da se teniseri slabo snalaze s kretnjama loptica, koje prilično jako odskaču, a povremeno kao da naglo skrate putanju.

I Novak i Endi udarali su lopticu potpuno van balansa, a bilo je i par "balona" u polje protivnika.

A, britanski servis BBC najavljuje meč sa: "Vreme je".


Novak Djokovic arrives for his match. #RG15

A photo posted by Roland-Garros (@rolandgarros) on




Prognoze? Svako ima svoje... Pa, tako recimo trostruki osvajač Rolan Garosa, sada komentator "Eurosporta" Mats Vilander i dalje tvrdi da je Marej favorit protiv Đokovića. Isto je bilo i zimus u finalu Australijan Opena, završeno je u - tri seta!

Evo šta je rekao pre ovog duela!


%MCEPASTEBIN%%MCEPASTEBIN%%MCEPASTEBIN%%MCEPASTEBIN%

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC