• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Serena osvojila 20. grend slem titulu!

Autor mondo.rs

Neverovatna američka veteranka u finalu Rolan Garosa pobedila Šafaržovu 2:1, po setovima 6:3, 6:7 (2:7), 6:2.

Jača nego ikad!

Serena Vilijams je tokom ovog Rolan Garosa kuburila i sa formom i sa bolešću, možda i sa motivacijom, ali je pobeđivala i sebe i protivnice... Sve do konačnog trijumfa u subotu popodne!

Amerikanka je peti put u sedam pariskih mečeva provela na terenu tri seta, ali prvi put posle vođstva od 1:0. Do danas je uvek gubila 0:1, pa pravila preokrete.

Lusje Šafaržova pokazala je karakter brejkom za izjednačenje na 6:6 u drugom setu, potom je sjajnom igrom dobila i "taj brejk", pa uvodna dva gema trećeg seta... Činilo se da bi 28-godišnja levoruka Čehinja u svom prvom grend slem finalu mogla do iznenađenja, ali Serena (u avgustu puni 34) je po ko zna koji put pokazala ko je "mama" na WTA Turu.

Kada je od 30:0 za Šafaržovu uzela naredna četiri poena i tako stigla do brejka za 2:2 u setu odluke, moglo se naslutiti kako će se dalje odvijati meč.

Vilijams je počela da "gazi" protivnicu i posle četiri uzastopno izgubljena gema napravila seriju od 6:0, za svoju treću titulu na Rolan Garosu, a jubilarnu 20. u karijeri!

Pojedinačno, njen skor u grend slem finalima glasi: Australijan open 6-0, Rolan Garos 3-0, US open 6-2 (porazi od Venus Vilijams 2001. i od Samante Stosur 2011), Vimbldon 5-2 (porazi od Marije Šarapove 2004. i od sestre Venus 2008)!

Otkako je septembra 2011. u Njujorku poslednji put izgubila meč za neki od najznačajnijih trofeja, u finalima ima skor 7-0, uključujući tri osvojena US opena, dva Rolan Garosa, po jedan Vimbldon i Australijan open.

Još jedan zanimljiv statistički podatak: od 24 grend slem finala u karijeri, protiv Šafaržove je osmi put odigrala tri seta. Skor u takvim mečevima? 8-0!

S obzirom na to da je sada aktuelna šampionka US opena, Australijan opena i Rolan Garosa (u tom periodu osvojila je i završni WTA šampionat 2014), ostaje joj da na Vimbldonu pokuša da zaokruži totalnu dominaciju ženskim tenisom. Ponavljamo, sve to nadomak 34. rođendana!

Konkurencijo, gde si?!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC