• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA (SL): Revanš Italije

Autor mondo.rs

"Azuri" uzvratili Srbiji u drugom meču drugog kola Svetske lige u Bolonji, posle maratona.

I drugi duel Italije i Srbije, odigran u okviru drugog vikenda Svetske lige u Bolonji, bio je neizvestan. Ipak, dobila ga je Italija i to u pet setova.

Slavili su "azuri" rezultatom 25:14, 19:25, 18:25, 25:20, 15:12.

Najefikasniji u redovima Srbije bili su Nikola Kovačević sa 16 poena, dok su Nemanja Petrić i Saša Starović upisali po 14.

POVEZANE VESTI

Selekciju Italije predvodili su Luka Vetore sa 17 i Simone Ancani sa 16 poena.

Iako je domaći tim poveo, izaranici Nikole Grbića uspeli su da stignu do preokreta (2:1). Ipak, kada je kao i prethodno u Pezaru trebalo zadati završni udarac, Italijani su odigrali na najvišem nivou. Kao i u setovima koji su prethodili tom, bolje je prošao tim koji je poveo.

Odluka je pala u taj-brejku. Igralo se poen za poen, a prvi do osetnijeg vođstva (12:10) stigli su Italijani, nakon čega je Nikola Grbić zatražio tajm-aut ne bi li trgao svoju ekipu. Budući da je Zajcev još jednom bio precizan, srpski selektor ponovo je pozvao odmor, koji je imao efekta. Dva sjajna bloka Petrića i Lisinca omogućili su Srbiji da se približi na 12:13, ali je to bilo sve. Italijani su lobom Zajceva iznenadili "orlove", a onda je Acani uspeo i da izblokira Petrića za konačan trijumf.

Italija je sada načinila krupan korak ka plasmanu na Fajnal siks, jer zauzima drugo mesto na tabeli grupe A sa osam bodova iz četiri meča (skor 3-1), dok je Srbija treća sa jednom pobedom i tri poraza (pet bodova).

Budući da je Brazil ubedljivo prvi (skor 4-0, 11 bodova), a kao domaćin već je obezbedio plasman na završni turnir, Srbija ima velike šanse da i trećim mestom obezbedi nastup na F6.

U Svetskoj ligi biće odigrano još četiri vikenda, odnosno osam mečeva, a Srbiju naredni dueli očekuju 12. i 14. juna protiv Brazila, u Novom Sadu, pa u Beogradu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC