• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počinje ''GMP Banjaluka Ladies Open 2015''

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Teniski turnir za žene iz serije "futures" pod nazivom ''GMP Banjaluka Ladies Open 2015'' počinje u utorak na terenima Teniskog kluba Banjaluka.

Turnir u organizaciji TK Banjaluka se igra za nagradni fond od 10.000 dolara, a pobjednici će pripasti 12 WTA bodova.

"Sve je spremno, danas je zadnji dan kvalifikacija koje su počele u subotu. U utorak počinje glavni turnir, a završava u nedjelju uz direktan televizijski prenos. Igračice imaju sve uslove da odigraju najbolji tenis i nadam se da će ove godine, kao i prošle, Banjaluka gledati lijep tenis", rekao je direktor turnira Saša Stovragović.

Prvi nosilac turnira je Bugarka Viktorija Tomova, trenutno 346. igračica svijeta.

"Ove godine ujednačen je kvalitet, tu su igračice od 300. do 600. mjesta na WTA listi. One traže svoje mjesto pod suncem u teniskoj eliti, a ovo je njihov razvojni turnir", dodao je Stovragović.

Među igračicama koje će se boriti za trofej je i srpska teniserka Milana Spremo.

"Očekujem da odigram svoj najbolji tenis i prođem u završnicu turnira. Ambijent je vrlo lijep, sviđaju mi se tereni. Turnir je dosta jak, dosta igračica ima iz inostranstva i iz regiona, tako da je riječ o dosta jakom turniru",  rekla je Spremo.

Pohvale za turnir i organizaciju dao je i supervizor turnira Vladimir Erg.

"Teniski klub Banjaluka je zaista uložio ogroman trud u pripremu samog turnira, što se vidi i u kvalitetu samih terena koji su vrhunski pripremljeni. Mislim da i nisam fizički tu da bi se turnir odigrao u najboljem redu".

On je naglasio da na ovakvim turnirima prije nekoliko godina nije bilo nijedne igračice iz BiH ili Srbije, a da danas u glavnom žrijebu banjalučkog "futuresa" imaju četiri teniserke iz BiH i devet iz Srbije.

"Dosta je i igračica iz Hrvatske što znači da je cilj ovog turnira da okupi najbolje igračice iz regiona postignut. U kvalifikacijama ima polovina igračica iz BIH, što znači da je popularizacija tenisa ovakvim turnirima urodila plodom. Nadam se da ćemo i u budućnosti smoći snage da organizujemo turnire iako međunarodna teniska federacija planira da podigne nagradni fond ovog turnira na 15.000 dolara, što je odgođeno za 2017. Biće problem organizatorima podići bagradni fond za 50 odsto, ali to je sve u interesu igrača i privući će još veći broj igračica", ocijenio je Erg.

Svi mečevi turnira ''GMP Banjaluka Ladies Open 2015'' igraju se na terenima teniskog kluba Banjaluka.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC