• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija šampion na Igrama mladih u Bakuu!

Autor mondo.rs

Vaterpolisti Srbije pobedili su Španiju 8:7 u finalu Evropskih igara mladih u Bakuu!!! Prva zlatna medalja u kolektivnim sportovima na ovim Igrama.


Vaterpolo je sport u kojem uvek na kraju pobede SRBI!!!

Na prvim Evropskim igrama mladih, u Bakuu, vaterpolo reprezentacija Srbije (igrači do 17 godina) osvojila je zlatnu medalju nakon što je u finalu pobedila Španiju 8:7 (2:3, 1:1, 4:2, 1:1)!

Bravo, deco!!! Ovo su momci koji će za koju godinu biti nosioci A tima i ovaj uspeh će im mnogo značiti u daljoj karijeri.

Španija, koja je pobedila Srbiju u grupi, bila je veliki protivnik, žilav. Nekoliko igrača, a pre svih Aleks Delafuente i Alvaro Granados, vodiće u budućnosti epske bitke, to je sasvim sigurno. Jeste fraza, ali mi zaista ne moramo da brinemo za budućnost srpskog reprezentativnog vaterpola. Naravno, uvek treba razmišljati i o tome da ovaj sport ne može da opstane sam od sebe.

No, to su priče za neka druga vremena. Sada treba čestitati ovim momcima, koji su u finalu uspeli da pobede velikog rivala, i to njegovim oružjem - kontrama, brzim plivanjem.

Najzaslužniji za osvajanje trofeja bio je sjajni Marko Janković (strelac tri gola), ali, naravno, ovo je timska pobeda!

Još jednom - bravo momci!



TOK UTAKMICE

Posle prve četvrtine, Španija vodi 3:2. U prvih četiri minuta nije bilo golova, a onda su Španci poveli. Vrlo brzo izjednačio je Marko Tubić, ali Alvaro Granados je ponovo doveo Špance u vođstvo. Srbija je ponovo stigla do izjednačenja, udarcem iz daljine Marka Jankovića. Ali, u finišu prvog dela, Žordi Čiko donosi prednost Špancima - 3:2.

Početkom druge četvrtine, naši mladi "delfini" uspevaju da iskoriste igrača više - Marko Jankovićm vaterpolista Partizana, ponovo je bio strelac za 3:3. Uzvratili su Španci, istom merom - napad sa igračem više, a centar Dalefuente postiže svoj drugi gol za novo vođstvo - 4:3. Veliku šansu srpski tim imao je za izjednačenje, iz kontre, ali Španci kao da imaju propelere... Uspeli su da stignu igrača Srbije i oduzmu loptu. Potom nije iskorišćen još jedan igrač više. Mogli su Španci potom da naplate promašaje srpskog tima, ali je golman Zvezde Stefan Todorovski izvanredno reagovao.

Za loptu je u trećoj četvrtini, za srpski tim plivao najmlađi na turniru Kristijan Šulc (15 godina), ali nije uspeo. Nakon što je odigrana dobra odbrana, nova "bomba" iz redova "delfinčića" - 4:4. Ali, sjajni Delafuente je ponovo vratio vođstvo Špancima, posle odlične "minijature", sa lobom - 5:4. Njegov treći gol u finalu.

Ali, i Srbija ima sjajnog igrača - Marko Janković ponovo snažnim udarcem cepa mrežu Španaca za 5:5. Španci kažnjavaju svaku grešku - novu je iskoristio Rodrigez i opet je Španija u vođstvu 6:5.

Kakva utakmica! Kao nekada kada su igrali "matorci"! Kontra Srbije i Petar Kasum se upisuje u strelce - 6:6.

Preokret! Još jedna kontra srpskog tima i Đorđe Vučinić, na asistenciju Rogača, lobuje španskog golmana. Prvo vođstvo Srbije - 7:6.

U prvim minutima poslednje četvrtine nema golova...

Ali, potom Jasmin Kolašinac, igrač Zvezde, lukavo je iskoristio uspavanost golmana Španije - 8:6!

Španci su imali dva puta igrača više, ali je Delafuente bio u nedozvoljenih dva metra pre nego što je dao gol, takozvani "vaterpolo ofsajd". Nema gola! Na 40-ak sekundi pre kraja, Španci su uspeli da iskoriste novog igrača više i smanje na 7:8.

KRAAAJ! Srbija je osvoijila titulu!

SRBIJA:Todorovski, Šulc, Kolašinac 1, Lukić, Mitrović, Velkić, Vuković, Tubić 1, Janković 3, Rogač 1, Kasum 1, Vučinić 1, Vlahović. Selektor: Zoran Milenković.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

pop73

I oni zajedno sa fudbalerima trebaju na balkon . Sasvim zasluzeno. Oni su buducnost naseg vaterpola u kojem smo nedostizni u odnosu na druge.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC