• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KK Energija, ime sve govori

Autori mondo.ba Autori Nemanja Babić

MONDO u posjeti karate klubu Energija iz Banjaluke

 Karate klub Energija iz Banjaluke jedan je od najmlađih, a po rezultatima sigurno jedan od najuspješnijih klubova u Banjaluci.

Klub je osnovan 2006. godine, a za njega se ubrzo čulo u svim krajevima. Razlog su predan rad sa mladima, koji se isplatio. Kvalitetno su u KK Energija od samog početka radili sa namlađim karatistima, što ima se sad kroz rezultate isplaćuje. Samo u posljednjih mjesec dana osvojili su pregršt medalja.

Početkom maja u Banja Luci je održano Državno prvenstvo za djecu od 11-14 godina, koje je ujedno bilo i posljednja provjera pred Balkansko prvenstvo u Herceg Novom. Karate klub Energija je potvrdio kvalitet odbranivši titulu najuspješnijeg kluba osvojenu prošle godine.

“ Osvojeno je ukupno pet zlatnih, tri srebrne i šest bronzanih medalja. Sedamnaest naših takmičara izborilo je pravo nastupa na Balkanskom prvenstvu, što je bio najveći broj takmičara u reprezentaciji BiH. Opravdali su ukazano povjerenje i kući se vratili sa po jednom zlantnom (Pavle Dujakovic 2002. -40kg), srebrnom (Sergej Vučic 2003. -35kg) i bronzanom medaljom (Anja Lolic 2002. +47kg)”, rekao je za MONDO, Boris Popović trener u KK Energija.

 Mladi Pavle Dujaković krenuo je trenerovim stopama, pošto je Popović bio svjetski i evropski šampion.

"Presrećan sam što sam nastavio sa osvajanjem medalja na ovako jakom takmičenju, jer sam prethodna dva puta bio treći u Kragujevcu i Istanbulu. Treniranje i naporan rad u proteklih godinu dana su se isplatili. Ono što me sada čeka je Svjetski kup u Umagu koji se održava od 29. juna do 04. jula, gdje se nadam da ću ponoviti uspjeh sa posljednjeg takmičenja “, rekao je Dujaković.

Za karatiste Energije nije bilo odmora poslije Balkanskih igara. Tri njihova člana su zajedno sa takmičarima iz Karate kluba Obilić Kozarska Dubica i karate kluba Castra Banja Luka, nastupili u sastavu karate reprezentacije Republike Srpske na 13. Evropskom šampionatu za regije u Parizu 5-7. juna.

“ Reprezentaciju su činili najbolji kadeti i juniori iz Republike Srpske. Na našu veliku žalost, platili su danak neiskustvu nastupanja na ovako velikom takmičenju, te su poraženi od reprezentacije Slovačke u prvom kolu. U narednom periodu očekuju nas pripreme u Herceg Novom i Bihaću, te pomenuti Svjetski kup za djecu na kom će nastupiti naš takmičar Pavle Dujakovic. Sve nastupe karate klub Energija ostvaruje u WKF federacija koja je jedni imala pravo nastupa na Evropskim igrama u Bakuu, a nadamo se i Olimpijadi 2020 u Tokiju”, rekao je Popović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC