• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DELFINI: Italijani grubi, ali očekivali smo

Autor mondo.rs

Vaterpolisti Srbije zabeležili i drugi trijumf na završnom turniru Svetske lige, ali platili ceh - Nikola Jakšić povređen, Filipovića tukli.

 Srbija pobijedila Italiju, povrijeđen Jakšić Izvor: MN Press/arhiva
Izvor: MN Press/arhiva

"Delfini" ruše prepreku za preprekom na završnom turniru Svetske lige, koji može da im donese olimpijsku vizu za Rio.

U uzbudljivoj utakmici 2. kola, Srbija je pobedila Italiju 15:11 (četiri gola Dušana Mandića), ali su domaćini, po običaju, bili grubi, na momente prljavi. Zanimljivo, ovo nam je bio prvi zvaničan meč protiv Italije još od polufinala Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine (tada je Srbija poražena 7:9).

Tako je mladi Nikola Jakšić nekoliko puta udaren po licu i posle meča je prebačen u bolnicu zbog povrede nosa! Sajt Vaterpolo saveza Srbije prenosi i da su Filipa Filipovića Italijani "mlatili" u bazenu.

"Znali smo kako će biti, kako će se suditi. Spremili smo se na sve. Čestitke ekipe. Ovo je samo druga u nizu i nadam se da će ih biti još. Najvažnija je utakmica u četvrtak (protiv Australije) kako bismo imali najslabijeg protivnika u četvrtfinalu", izjavio je Filipović.

Mladi Jakšić je zbog bolova jedva govorio: "Teška utakmica, kakvu smo očekivali. Sudije su bile naklonjene domaćinu. Trudili smo se i zasluženo smo dobili. Ja sad odoh na pregled u bolnicu...".

Iskusni centar Slobodan Nikić
preneo je želje celog tima da sa Jakšićem bude sve u redu: "Izdržali smo neverovatan pritisak i odigrali odličnu utakmicu. Samo da sa Jakšićem bude sve kako treba. Imamo malo vremena za odmor za susret sa Australijom ali verujem da ćemo biti spremni".

Selektor Dejan Savić je i pored pobede bio kritičan: "Video sam pad u drugom poluvremenu i to treba da se analizira. Vratili smo se brzim golovima ali to nije to".

Inače, Milan Aleksić je bolje i postoji šansa da zaigra protiv Australije (četvrtak, 16h).

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC