• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VIMBLDON: Uh, teško za Anu i Jelenu!

Autor mondo.rs

Ana Ivanović bi u četvrtfinalu Vimbldona mogla da "natrči" na Serenu Vilijams. Potencijalni duel sestara Vilijams u 4. rundi (osmini finala). Jelena već u 3. kolu protiv Kvitove, branioca titule!



Ana Ivanović je dobro igrala na Rolan Garosu, ali je zastala kad je bilo najpotrebnije. OK, nije mnogo tugovala, utešio ju je Bastijan Švajnštajger i ulio joj energiju za nove izazove.

A novi izazov se bliži - Vimbldon - najprestižniji teniski turnir (neka priča ko šta hoće, čast ostalim turnirima, ali Vimbldon je... Vimbldon).

Ana će započeti turnir mečom protiv Kineskinje Ji-Fan Ksu, a u četvrtfinalu protivnica bi mogla da joj bude najbolja na svetu - Serena Vilijams. Ako Serena prethodno savlada svoju sestru, Venus, kojoj će ovo biti 18. Vimbldon u karijeri!

O SESTRAMA...

Sestre Vilijams, inače, ZAJEDNO, imaju 10 titula. Obe su po PET puta bile šampionke ovog turnira. Najviše titula na Vimbldonu ima legendarna Martina Navratilova - devet. Titulu od prošle godine brani Čehinja Petra Kvitova (dvostruka pobednica - 2011. i 2014. godine).

Zanimljivo, Anina protivnica ima 27 godina, ali nikada do sada nije uspela da se plasira u žreb nekog grend slem turnira.

Jelena Janković će turnir započeti duelom sa Ruskinjom Jelenom Vesninom, Bojana Jovanovski na  sa nemačkom teniserkom Tatjanom Marijom, dok će Aleksandra Krunić igrati protiv Roberte Vinči iz Italije.

Anin žreb nije lak. Ako prođe prvu prepreku, u 2. kolu je očekuje bolja iz duela Amerikanke Betani Matek-Sends i Alison Van Ujtvank iz Belgije, a u 3 kolu potencijalna rivalka joj je Belinda Benčić iz Švajcarske. Ana bi u 4. kolu  mogla da se sastane sa Špankinjom Karlom Suares Navaro ili Viktorijom Azarenkom, a u četvrtfinalu sa najboljom teniserkom sveta Serenom Vilijams.

U istom delu žreba sa Anom nalazi se i Aleksandra Krunić, koja bi u 2. kolu (naravno, ako šrođe prvo), opet igrala protiv Italijanke - Sarom Erani ili Frančeskom Skjavone.

Jelena je u drugoj polkovini žreba, a potencijalne rivalke u drugom kolu su joj Ruskinja Jevgenija Rodina i Lora Robson iz Velike Britanije. Projektovanim žrebom, u trećoj rundi bi mogla da je čeka aktuelna osvajačica Vimbldona Petra Kvitova, a u četvrtoj Poljakinja Agnješka Radvanjska. U istoj četvrtini su i Ruskinja Jekaterina Makarova i Judžini Bušar iz Kanade, kao i Jovanovski.

Ceo kostur žreba pogledajte OVDE

Parovi 1. kola:

Petra Kvitova (ČEŠ) - Kiki Bertens (HOL)

Serena Vilijams (SAD) - Margarita Gasparijan (RUS)

Marija Šarapova (RUS) - Džoana Konta (Vel. BRIT)

Lusi Safarova (ČEŠ) - Alison Risk (SAD)

Venus Vilijams (SAD) - Medison Brengl (SAD)


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC