• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Medalje za Srbiju pljušte sa svih strana!

Autor mondo.rs

Srpske odbojkašice donele su nam bronzu sa Evropskih igara u Bakuu!

Najjače kad je najteže!

Naše odbojkašice, podmlađene, ali ne oslabljene, predvođene već kultnim selektorom Zoranom Terzićem, uspele su da se izdignu posle teškog poraza u polufinalu Evropskih igara u Bakuu i pet setova protiv Poljakina, tako da su nas ove subote obradovale novom medaljom - bronzom!

Srbija je u meču za treće mesto, tradicionalno najtežoj utakmici za igranje, uspela posle pet setova da pobedi domaćina tunira, Azerbejdžan.

U prepunoj "Kristalnoj dvorani" u Bakuu, naše devojke "ukrale" su medalju organizatoru turnira – 3:2 (21:25, 25:19, 17:25, 25:14, 15:9)!

Medalju su nam donele Maja Savić, Marta Drpa, Bojana Živković, Mina Popović, Tijana Malešević, Brižitka Molnar, Brankica Mihajlović, kapiten Jelena Nikolić, Ana Bjelica, Jovana Stevanović, Milena Rašić, Silvija Popović, Slađana Mirković i Bjanka Buša.

Bravo!

Srbija je u polufinalu gubila 2:0 od Poljske, stigla do 2:2, ali nije imala snage za potpuni preokret i plasman u veliko finale, ali i ova medalja veoma je važna, s obzirom na to da je Terzić prilično podmladio postavu.

Naše devojke osvojile su Grupu B pobedama nad Hrvatskom, Nemačkom, Bugarskom i, na iznenađenje mnogih, Rusijom, uz poraz od Holandije, a onda su krenuli maratoni u eliminacijama – 3:2 protiv Belgije u četvrtfinalu, 2:3 protiv Poljske u polufinalu i 3:2 protiv Azerbejdžana u meču za treće mesto.

Odbojkašice Srbije dva puta su morale da jure prednost u setovima, ali su na kraju preokrenule rezultat posle veoma nezvesne završnice i meča koji je odlučen posle više od dva sata igre.

Tim Srbije na Evropskim igrama u Azerbejdžanu je do sada osvojio 15 medalja, od čega osam zlatnih, četiri srebrne i tri bronzane.

Izabranice Zorana Terzića imale su više živaca i snage u odlučujućem petom setu, kada je Brankica Mihajlović u ključnim trenucima preuzela odgovornost i sa nekoliko odličnih smečeva donela treće mesto Srbiji.

Najefikasnija u srpskom timu bila je Milena Rašić sa 17 poena, Jovana Stevanović je dodala 13, a Marta Drpa imala je 12.

Naša selekcija ostvarila je ovu pobedu bez kapitena Jelene Nikolić, koja je doživela povredu u polufinalu sa Poljskom.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC