• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Duci na polu, titula u mislima

Autor mondo.rs

Srpski automobilista startovaće prvi u nedelju na pisti "Pol Rikar". Pratite ga putem TV ekrana!

Lider na polu!

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković startovaće u nedelju sa prve pozicije na trci u Francuskoj u okviru četvrtog vikenda Evropskog šampionata turing automobila (ETCC).

Vozač NIS Petrol rejsing tima je u svom Seat Leonu izvezao najbolje vreme u kvalifikacijama na stazi "Pol Rikar" u Francuskoj.

Osim pol pozicije, druge ove sezone, Borković je na svoj konto u generalnom plasmanu upisao još tri boda, koji su mu doneli blagu prednost u generalnom plasmanu u odnosu na Čeha, Petra Fulina.

Borković, s dve pobede, jednim trećim i jednim petim mestom, ali i dve pol pozicije, ima 38 bodova, Fulin 35, Slovak Mato Homola ima 23, a Mađar Ferenc Fika i Nemac Andreas Fister po 18.
Naš Mladen Lalušić, koji vozi za slovački LEIN rejsing, na deobi je poslednjeg mesta u generalnom plasmanu sa Crnogorcem Dejanom Bulatovićem. Oni imaju po četiri boda.

"Zadovoljan sam kvalifikacijama i osvajanjem novih bodova. Već u drugom krugu sam napravio najbrže vreme i u dogovoru sa timom izašao sam sa staze kako bih ga sačuvao, ali i proverio gume i automobil. Nisam želeo da mi se ponovi situacija iz Slovačke gde sam čekao da stavim nove gume i pokušam najbrži krug u drugom delu kvalifikacija, jer mislim da je svaki osvojeni bod važan. Pred sutrašnju trku sam optimista i zbog mog prošlogodisnjeg WTCC iskustva sa ove staze", rekao je Borković nakon kvalifikacija.

Prva trka na stazi "Pol Rikar" počinje od 11.10, dok je druga na programu od 15.15.

Borković će na nedeljnim trkama imati balast od 45 kilograma, a njegovi najveći konkurenti Fulin 40kg, Homola 38kg, a Pfizter samo 23kg. Inače, srpki as je teži od konkurencije u proseku za još 20kg zbog svoje visine i pravila koja nameću da se minimalna kilaža automobila meri bez vozača.

Posle Francuske, voziće se trke još u Češkoj (6. septembar), Belgiji (20. septembar) i Italiji (11. oktobar).

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC