• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Delfine" pobeda deli od titule i vize za Rio!

Autor mondo.rs

Šampion Evrope opravdao ulogu favorita u polufinalu Svetske lige protiv Brazila. Snažan otpor Južnoamerikanaca sa Ratkom Rudićem na klupi. Srbija u nedelju u Bargamu brani zlato protiv Hrvatske.

Srbija će u nedelju protiv Hrvatske imati priliku da osvoji devetu, odnosno sedmu titulu od samostalnosti u Svetskoj ligi.

"Delfini" su u prvom polufinalu, mnogo boljom igrom u drugom poluvremenu, pobedili Brazil Ratka Rudića i stekli priliku da se u Bergamu bore za novu titulu, ali i direktan plasman na Olimpijske igre 2016. u Riju de Žaneiru.

Srbija - Brazil 13:9 (4:3, 1:1, 5:2, 3:3)!


Strelaci za Srbiju bili su: Mandić 2, Gocić 1, Aleksić 2, Ranđelović 1, Filipović 2, Prlainović 1, Mitrović 2, Duško Pjetlović 2.

Kod Brazilaca su se sa dva gola istakli Filipe Perone i Giljerme Gomes.

Italija kao domaćin u profitabilnom takmičenju do sada nam je donosila sreću. "Azuri" su dva puta organizovali završne turnire Svetske lige i oba puta su na vrhu pobedničkog postolja završavali vaterpolisti Srbije - 2008. u Đenovi i 2011. u Firenci.

Poslednjih deset godina "delfini" su dominirali Svetskom ligu, a sa trona su ih samo priveremno skidali Crna Gora, koja je bila najbolja u Podgorici 2009, kada je Srbija zauzela treće mesto, i Hrvatska 2012. u Almati. Te godine naš tim nije učestvovao.

Srbija je u polufinalu odmah na početku utakmice povela 2:0 i prednost nije ispuštala do kraja. Uprkos ranom ubedljivom vođstvu duel uopšte nije bilo lak, posebno u prvih 16 minuta. Tim Dejana Savića je posle prvog dela imao samo gol prednosti - 5:4.

Ali, situacija u bazenu vrlo brzo se popravila  u korist "delfina".

Andrija Prlainović na početku treće četvrtine koristi igrača više i razornom desnicom pogađa bliži ugao za vođstvo "delfina".

Filipe Perone, najpoznatije ime brazilske selekcije, praktično već u sledećem napadu vraća neizvesnost u bazen u Bergamu, ali svega 20-ak sekundi, jer je Stefan Mitrović realizovao vrlo lepu asistneciju Prlainovića u trenucima kada su "delfini" ponovo imali brojčanu prednost.

Srbija je prvi put stekla tri gola razlike (8:5) sredinom treće četvrtine, kada je Duško Pjetlović maestralno reagovao na poziciji centra. Filip Filipović i Dušan Mandić pobrinuli su se do kraja četvrtine da završnica meča bude bez rezultatske drame.

Aktuelni osvajač Svetske lige u nedelju će u finalu igrati protiv Hrvatska.

"Barakude" su u polufinalu pobedile SAD sa 11:6, a Hrvate je do trijumfa vodio fenomenalni golman Josip Pavić. Amerikanci su realizaciju igrača više imali 14-2!

Finale se igra od 18.40!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC