• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Apel vaterpolista: Treba nam pomoć, ne možemo sami

Autor mondo.rs

Aplauzi i poljupci za vaterpoliste Srbije na aerodromu "Nikola Tesla" i apel koji slušamo godinama: "Državo, pomozi nam!".

Oni nam godinama, decenijama donose samo radost. Od njih smo navikli da nas usrećuju. Nisu nas izneverili ni u Svetskoj ligi. Još jedan trijumf i obezbeđeno učešće na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Kada je avion iz Italije sleteo na beogradski aerodrom, a vaterpolisti izašli pred okupljene (po tradiciji pehar je nosio najmlađi u ekipi - Nikola Jakšić), dočekani su aplauzima i poljupcima članova porodica.

Oni su pričali i pričaju u bazenu. A na nadležnima je da pomognu najtrofejniji srpski sport.

Još jednom je na to ukazao predsednik Vaterpolo saveza Srbije Milorad Krivokapić:

"Šesto zlato u nizu, potvrda je dobrog rada. Čestitke ekipi i stručnom štabu jer su ponovo pokazali visoku klasu. Predstoji nam Svetsko prvenstvo u Kazanju i siguran sam da će momci dati sve od sebe. Takođe, apelujem na veću pomoć države i društva kada je reprezentacija u pitanju, takođe i gradova i opština, posebno Beograda na pomoć klubovima. Oni nestaju bez sredstava a mi se trudimo da to sprečimo. Sami ne možemo".

Pred "delfinima" su nova iskušenja. Prvo koje dolazi je Svetsko prvenstvo u Kazanju, ali samim tim što je obezbeđena olimpijska viza, biće (nešto) lakše.

"Odlično je što smo u prvoj akciji ostvarili najvažniji cilj, obezbeđivanje olimpijske norme. Imali smo dosta problema sa povredama, ali smo sve to prevazišli. Sada rasterećenije idemo u Kazanj a cilj je medalja. Znamo da javnost od nas uvek najviše očekuje i moj posao je da pripremim ovu ekipu koja ima izrazito pobednički karakter", reči su selektora Dejana Savića.

Kapiten tima Živko Gocić nije zaboravio ni ostale sportiste Srbije koji su nam doneli radosti prethodnih dana i nedelja.

"Uradili smo veliki posao. Želeo bih da čestitam srpskom sportu na sjajnim rezultatima u toku proteklih deset dana. Fudbaleri, košarkašice, odbojkaši, sportisti u Bakuu. Svaka im čast. MI nastavljamo po planu, ambicije ne nedostaju".

To su naši vaterpolisti. Naš ponos!

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

slaven

Svaka cast momci, ponosimo se Vama.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC