• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Britanski ragbisti u posjeti BiH

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Ragbi liga savez Republike Srpske u saradnji sa Ragbi liga savezom BiH i Ragbi liga klubom Bijeli zečevi će od 2. do 12. jula ugostiti reprezentaciju britanskih univerziteta, "Great Britain Pioneers".

 Britanski ragbisti u posjeti BiH Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Reprezentacija britanskih univerziteta "Great Britain Pioneers" će posjetiti Bosnu i Hercegovinu od 2. do 12. jula toko sportsko-kulturne turneje za 2015. godinu.

Svrha ove posjete je doprinos promociji i razvoju ragbi liga sporta u BiH, kao i kulturno povezivanje na univerzitetskom nivou Bosne i Hercegovine i Velike Britanije jer za gore pomenutu reprezentaciju nastupa dvadeset studenata sa dvadeset različitih univerziteta Velike Britanije.

Tokom boravka u BiH, Reprezentacija britanskih univerziteta "Great Britain Pioneers" će posjetiti domaće ragbi liga klubove širom zemlje, gdje će njihovi predstavnici razgovarati sa igračima, trenerima, sudijama, mlađim selekcijama i učenicima, te odigrati nekoliko utakmica protiv ragbi 13 i ragbi 9 selekcija.

"Svi smo uzbuđeni zbog ove turneje. Radujemo se što ćemo pomoći da se Ragbi liga razvija u Bosni i Hercegovini, a utakmice koje ćemo odigrati trebalo bi mnogo da znače za sport u ovoj zemlji", rekao je menadžer turneje Stiv Kurtis.

Sreten Zec već godinama radi na ekspanziji ragbija na našim prostorima. Osnivač banjalučkih Bijelih zečeva uradio je mnogo toga na promociji ovog sporta, a posjeta Britanaca samo je "šlag na tortu".

"Jednu utakmicu odigraćemo u Vitezu, i to 4. jula, zatim turnir 'devetke' 8. jula u Banjaluci, gdje ćemo tri dana kasnije odigrati i utakmicu između reprezentacija BiH i njihove selekcije", naglasio je Zec.

Pomenuta turneja ima veliku važnost i istoriju, kako na sportskom, tako i na kulturnom nivou širom Evrope i Afrike, pa se nadamo da će njihova posjeta Bosni i Hercegovini dodatno uticati na ekspanziju ovog sporta na našim prostorima.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC