• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković u nedelju brani titulu na Vimbldonu!

Autor mondo.rs

Novak Đoković će u nedelju igrati četvrto finala na Vimbldonu pošto je u prvom polufinalu pobedio Rišara Gaskea 3:0 - 7:6, 6:4, 6:4 Trofej brani protiv Federera ili Mareja.

Novak Đoković plasirao se u novo finale grend slema, treće u 2015. godini, treće uzastopno na Vimbldonu, 17. u karijeri!

Najbolji teniser sveta po prvi put braniće titulu na Vimbldonu pošto je u polufinalu, posle dva sata i 25 minuta, savladao Rišara Gaskea - 7:6 (7:2), 6:4, 6:4.

Razlika u kvalitetu bila je očigledno, a Novak ovaj put nije dozvolio bilo kakvo iznenađenje.

Đoković je odlično počeo susret. Odmah na startu napravio je brejk, ali nije uspeo da zadrži. Gaske je u tim trenucima igrao dobro i skoro da nije grešio.

Imao je neverovatno visoke procente osvojenih poena prilikom drugog servisa, ali je popustio u neizvesnoj završnici što je prvi reket sveta iskoristio i u taj brejku dobio prvi set - 7:2.

Drugi set Đoković je počeo na identičan način, međutim ovoga puta nije ispuštao stečenu prednost. Po sličnom scenariju odvijala se situacija i u nastavku.

Dvadesetosmgodišnji Beograđanin je u ranoj fazi seta napravio brejk, dok se igra Francuza raspadala kako se meč bližio kraju.

Đoković će za treću titulu u Londonu igrati u nedelju protiv pobednika meča Endi Marej (Velika Britanija) - Rodžer Federer (Švajcarska).

Srbin će imati priliku da se izjednači sa Borisom Bekerom i Džon Mekenroom, koji imaju po tri titule u Open eri na Vimbldonu. Pit Sampras i Rodžer Federer su rekorderi sa po sedam trofeja, koliko je osvojio i Britanac Vilijam Renšou od 1881. do 1889. godine.

Bjern Borg je pet puta vladao najpoznatijom travom na svetu, a Rod Lejver četiri (dve u Open eri i dve kao amater).



UŽIVO!

Suditi po pozicijama na ATP listi, osvojenim trofejima u karijeri, međusobnom skoru i svakako trenutnoj formi, prvi igrač sveta Novak Đoković apsolutni je favorit protiv 20. tenisera na svetskoj rang listi, Rišara Gaskea.

Sve ovo može mnogo da znači, ali i ne mora jer su u tenisu iznenađenja često prisutna, upravo kao u četvrtfinalu kada je 29-godišnji Francuz savladao favorizovanog Stanislasa Vavrinku.

Verujemo da će svako iznenađenje, a pobeda Gaskea bi čak mogla da se okarakteriše i kao senzacija, u prvom polufinalu Vimbldona biti isključeno.

Srpski teniser je u dosadašnjih 12 duela sa Gaskeom slavio 11 puta, dok je Francuz jedini put pobedio još davne 2007. godine. Na ovogodišnjem Rolan Garosu Đoković je savladao Gaskea u tri seta - 6:1, 6:2, 6:3.

Gaske je već igrao u polufinalu Vimbldona, pre osam godina, kada je poražen od Rodžera Federera 5:7, 3:6, 4:6. Francuzu se treći put u karijeri nalazi među najboljih četiri na grend slemu.


TOK MEČA:

III SET

- KRAJ! ĐOKOVIĆ JE U FINALU! 6:4 U TREĆEM SETU!

- 5:4
Spasao je Gaske dve meč lopte. Još se igra. Đoković će morati da servira za pobedu-

- 5:3 JOŠ GEM!

- 4:3
Novak prilazi na dva gema od pobede, Gaske smanjuje. Pauza, pa nastavak.

- Moglo je i bolje. Nema veze, poveo je Novak 0:30, ali je napravio nekoliko grešaka i dozvolio Rišaru četiri vezana poena.

- 3:1 bez izgubljenog poena.

- BREJK! Novak Đoković ima prednost 2:1 u trećem setu!

- 1:1. Uplašili smo se kada je Gaske poveo 0:30. Nole je uzeo dug poen, a onda je sa dva fenomenalna servisa preokrenuo rezultat i naveo Gaskea na grešku.

- Četvrtim asom Gaske reševa prvi gem u trećem setu i prvi put na meču vodi - 1:0.


- Gaske prvi servira...

II SET-6:4

- 6:4! Osvojio je poen, pa napravio duplu servis grešku. Neiznuđenu. Asom se vratio u gem, asom je stigao do set lopte i greškom protivnika Đoković je osvojio drugi set!

- 5:4! Idemo Nole po drugi set. Servira Đoković.

- Gaske nastavlja da osvaja poene na servis Novaka, ali što je najvažnije Srbin dobija gemove. Sada je na jedan od osvajanja drugog seta. Đoković vodi 5:3!

- Lekar je posetio Đokovića prilikom pauze. Nadamo se da nije ništa ozbiljno i da će Srbin nastaviti meč i plasirati se u još jedno finale Vimbldona. Za sada mu vrlo dobro ide protiv Rišara Gaskea.



- 4:3. Gaske osvaja gem bez izgubljenog poena, prvi put od početka meča.

- Forhendima je Nole gradio četvrti gem i izgradio ga - 4:2.

- Smanjuje Rišar na 3:2.



- 3:1! Mogao je Novak da povede sa 3:0 i to da ima dva brejka prednosti. Nije! U četvrtom gemu drugog seta suočio se dve vezane brejk lopte i obe je spasao. Servis je u tim trenucima bio savršen. Bekhend Gaske je potom završio u mreži, kao i forhend.

- Gem, ipak, uzima Gaske - 2:1!

- Šta je sada stigao Novak... i poentirao iz trka dva metra iza osnovne linije. Poeni su vrlo zanimljivi i publika može da uživa. Đoković je obezbedio novu brejk lopticu, ali Rišar dobija još jedan u nizu prelepih poena. Svaka čast obojici.

- Pleše... Vodi Đoković 2:0!

Loša vest za Gaskea, ali dobra za navijače Đokovića. Noletov skor ove sezone kada je dobio prvi set je 43-2. Nažalost jedan od dva poraza je i onaj iz finala Rolan Garosa od Vavrinke.



- BREJK! Doktorska forhend dijagonala Đokovića za 30:30. Drugu brejk loptu Đokovića na meču Gaske rešava bekhendom uz liniju. Perfektno! Bilo je svega u početnom gemu drugog seta i duple servis greške Gaskea, pa jedne neiznuđene i nove prilike za brejk. Ova nije propuštena! Nole vodi 1:0 i sada servira.



- Očekujemo početak drugog seta prvog polufinala Đoković - Gaske. Servira Francuz...

I SET- 7:6(7:2)



- Đoković dobija prvi set sa 7:6!

TAJBREJK

- Konačno 7:2!
- Volej na mreži. Četiri vezane set lopte.
- Još jedan poen za Đokovića, rasre prednost i sada je već kapitalna.
- Aut! Novak vodi 4:2!
- Dosta sreće za Srbina, loptica od vrha mreže ostaje u terenu, a Gaske je potom šalje u aut... iz bekhenda.
- Ne koristi ga Đoković. Pogađa mrežu - 2:2.
- Mini brejk prvog tenisera sveta.
- Neiznuđena grešla Noleta, utvrđeno je posle čelendža - 1:1.
- 1:0, as Đokovića.

- Nole je na početku meča oduzeo servis Gaskeu, posle toga nije bio ni blizu. 6:6 je u tajbrejku će pasti odluka kome će prvi set.

- Servis Novaka Đokovića funkcioniše odlično i pomoću njega uglavnom osvaja gemove. Nole ima prednost 6:5 i Gaske će po drugi put servirati za ostanak u prvom setu.

- Sada je 5:5!

- Znamo za koga navija Anri, ali kome je naklonjen ser Aleks Ferguson?






- Bekhend je savršen, smeč za 0:30 je bio očajan. Dobijen poen Gaske je pretvorio u izgubljen, jer je loptica završila u autu - 15:15. Đoković opet vodi i sada će pokušati brejkom da stigne do 1:0. Idemo...

- Kakav bekhend Gaskea! Milimetarski precizan i dovoljno snažan da Novak ne može da stigne lopticu. Francuz je ponovo poravnao rezultat - 4:4.

- Posle pola sata igre, u osomom gemu Gaske pravi prvu neiznuđenu grešku!


- Nole je osvojio još jedan gem i ponovo vodi 4:3. Ponovo je Gaske uspeo da dobro parira prvom igraču sveta na njegov servis. Posle 30:30, Đoković je dobio dva vezana poena.

- Bekhend Gaskea funkcioniše savršeno! Rezultat je 3:3. Nole ima osam vinera, Francuz četiri.

Gaske nema još uvek neiznuđenih grešaka, Đoković ih ima već devet!

- 3:2. Ne ide baš sve najbolje na servis Novaka Đokovića. Gaske mu za sada zadaje dosta problema, uspeo je da osvoji čak deset poena na servis Srbina (jedan brejk). Đoković je, ipak, treći gem na svoj servis dobio.

- Izjednačenje - 2:2!



ŠEST SETOVA ZAREDOM ĐOKOVIĆ NIJE IZGUBIO SERVIS! Sada jeste...

- 2:1! Srbin je poveo 30:0, ali je Gaske uspeo da stigne do prve brejk lopte. Đoković je as servisom neutralisao šansu za Gaskea, ali nije uspeo i drugu. Francuz je vrlo raspoložen, što je dokazao u ovom gemu.

- BREJK! Prelep volej Đokovića!  Posle njega sve je krenulo nabolje. Đoković je vezao četiri poena posle 40:15 i odmah na početku prvog seta stigao do prednosti - 2:0!



- Đoković je prvi servirao i osvojio prvi gem u polufinalu. Gaske je osvojio dva poena i to pošto je Novak poveo 40:0.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

мирко

Ђоковићу нема премца, то је најбољи тенисер свијек времена , само напријед.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC