• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osvojila je sve: Serenin "zlatni slem"!

Autor mondo.rs

US Open, Australijan Open, Rolan Garos – od danas i Vimbldon! Serena Vilijams vlasnica je titula na svim gren slem turnirima, što je pre nje uradilo samo troje legendi WTA tura.

"Zlatni slem"!

Na ovo se čekalo dugo!

Serena Vilijams, neprikosnovena u današnje vreme, postala je četvrta teniserka u istoriji koja je u isto vreme šampionka svih gren slem turnira. Posle US Opena (2014), Australijan Opena i Rolan Garosa (2015), Amerikanka je danas osvojila i Vimbldon.

Šesti put u karijeri.

U velikom finalu, protiv debitantkinje u GS finalima, Serena je na trenutak zadrhtala protiv Garbine Muguruze, ali je uzdahe prekinula brejkom "s nulom" za konačnih – 6:4, 6:4.


Vilijamsova je imala 5:1 u drugom setu i dva puta je servirala za šampionat, ali je dva puta uzastopno doživela brejk, posle čega je u neverici gledala ka svom "boksu", međutim kada je potpuno vratila Španjolku u igru – zaigrala je najbolje što ume i došla do 21. gren slem titule u karijeri, posle čega na večnoj listi ispred nje ostaje samo Štefi Graf sa 22.


Serena je na šesti trofej Vimbldona čekala od 2012. godine.

"Prošlo je mnogo vremena, ali osećaj je i dalje odličan. Zahvaljujem Bogu što mi je dao snage da ostvarim cilj. Nadam se da ću još dugo igrati i da ću nastaviti da osvajam trofeje", poručila je Amerikanka, koja se dobro zabavljala prilikom odlaska sa terena.


"Čestitam Sereni, pokazala je zašto je broj jedan na svetu", rekla je 21-godišnja Muguruza, uz dodatak da je prezadovoljna svojim učešćem na Vimbldonu i plasmanom u finale.

Pohvale su se mogle čuti i od druge strane:

"Garbine je odigrala veoma dobar meč. Ni u jednom trenutku nisam znala kada će biti kraj, jer se snažno borila za svaki poen. Uskoro će ona držati ovaj trofej", predviđa Serena Vilijams.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC