• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šampion krenuo ka Ligi šampiona

Autor mondo.ba

Rukometaši Borca m:tel danas su počeli pripreme za predstojeću sezonu, u kojoj ih očekuju izazovi na pet frontova: kvalifikacije za Ligu šampiona, SEHA liga, završnica Premijer lige BiH, te kupovi Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.

 Borac m:tel počeo pripreme Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Odmor za rukometaše Borca m:tel, aktuelnog šampiona i osvajača Kupa BiH, danas je istekao. Šef stručnog štaba Igor Rađenović izvršio je prozivku crveno-plavih, čim se i zvanično počele pripreme za narednu sezonu.

U njoj će rukometaši banjalučkog velikana imati niz iskušenja, a najvažnije je ono u kvalifikacijama za Ligu šampiona, čiji će domaćin biti upravo Banjaluka. Takođe, želja je i odbrana duple krune, koju je Borac m:tel osvojio tri sezone u nizu.

"Plasman u Ligu šampiona bio bi ogroman uspjeh. Ne treba ni spominjati šta bi to značilo za klub, grad i Republiku Srpsku. Imamo nešto više od mjesec dana da se spremimo za kvalifikacioni turnir i nadam se da ćemo znati da odgovorimo tom velikom izazovu. Naravno, naš zadatak je i da odbranimo duplu krunu u BiH", rekao je Rađenović, a prenose "Nezavisne novine".

Strateg šampiona BiH je ponovio da je Alpla blagi favorit u polufinalu, ali da bi prednost domaćeg terena mogla da bude jezičak na vagi koji će prevagnuti na stranu Borca.

Kvalifikacioni turnir za najjače evropsko, klupsko rukometno takmičenje biće odigran u septembru. Protivnik u polufinalu Banjalučanima će biti austrijska Alpla Hard, a drugi polufinalni par čine Elverum iz Norveške i holandski Lumgurg Lajonsi.

"Austrijanci imaju uigran i kvalitetan tim. Posljednje dvije-tri godine igraju u istom sastavu i svjesni smo da nam neće biti nimalo lako. Naša prednost je što se kvalifikacioni turnir igra u Banjaluci i nadam se da ćemo uz podršku sa tribina izboriti prvi plasman u Ligu šampiona", poručio je Rađenović.

U pauzi između dvije sezone, Borac m:tel je napustilo nekoliko bitnih igrača. Crveno-plavi dres u predstojećoj sezoni neće nositi Srđan Trivundža, Duško Hercegovac, Milan Đukić, Nikola Tešić, te golmani Stanko Abadžić i Petar Jokanović. Juniori Dejan Šešić, Dušan Đurić i Stefan Ćosić otišli su na pozajmice.

SPISAK RUKOMETAŠA

Branislav Obradović, Ratko Nikolić, Đorđe Ćelić, Mirko Mikić, Stefan Janković, Davorin Vujović, Srđan Mijatović, Damir Efendić, Stanko Stanković, Marko Ćeranić, Srđan Bilandžić, Luka Telen, Arsenije Bubić, David Prestaš, Tarik Mujdžić, Miloš Nježić, Jasmin Hušić, Tibor Ivanišević, Nikola Milošević, Antonije Pavić (proba).

"Najviše će nam nedostajati Srđan Trivundža. On nam je mnogo značio u organizaciji napada i sada će sav teret pasti na leđa Stefana Jankovića. Takođe, nedostajaće nam i borbenost Duška Hercegovca u odbrani, a biće teško pronaći i pravu zamjenu Milanu Đukiću na desnom krilu. Ali, ne vrijedi nam kukati, moramo zasukati rukave i što bolje se pripremiti za sva iskušenja koja su pred nama", naveo je trener Borca.

Od novajlija tu su Damir Efendić, Tibor Ivanišević, Stanko Stanković i Nikola Milošević. Očekuje se dolazak još nekih pojačanja.

Banjalučani će prvih 15 dana raditi u dvorani "Borik", nakon čega slijede turniri u Beogradu i Doboju.

Prvi takmičarski meč Borac m:tel igraće krajem avgusta u okviru SEHA lige, kada gostuje u Bjelorusiji ekipi Meškova iz Bresta, nakon čega slijedi kvalifikacioni turnir za Ligu šampiona u Banjaluci.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC