• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trijumf Dizdarevića u Kotor Varošu (FOTO)

Autor mondo.ba

Trijumfom zeničkog velemajstora Emira Dizdarevića u Kotor Varošu završen prvi međunarodni šahovski turnir.

 Trijumf Dizdarevića Izvor: MONDO
...
Izvor: MONDO

  Trijumfom zeničkog velemajstora Emira Dizdarevića danas je u Kotor Varošu završen prvi međunarodni šahovski turnir koji je okupio 33 takmičara iz Srbije, Crne Gore i BiH.
Dizdareviću je pripalo prvo mjesto prema dodatnim kriterijima (središnji Buholc sistem) sa osvojenih 5,5, poena, koliko su imali drugoplasirani Rijad Burović i trećeplasirani Atif Dumpor.

„Pohvalio bih gostoprimstvo ljudi u Kotor Varošu i organizatore koji su se potrudili da ovaj turnir bude u kalendaru svjetske šahovske asocijacije, a nadam se da će sljedeće godine biti masovniji“, istakao je Dizdarević.
Najuspješnija šahistkinja je Ivana Mikić iz Orašja, dok je najbolji takmičar u kadetskoj konkurenciji Dragoš Strugar iz Prnjavora. Simi Kostrešu je uručeno priznanje za najboljeg domaćeg šahistu, a nagrađeni su i takmičari koji su ostvarili najbolje rejting rezultate do 2100 (Aleksić, D. Jotanović, Maksimović) i 2300 (Kokeza, Kuzmanović, Sekulić) FIDE bodova.


Najprijatnije iznenađenje turnira je domaći takmičar Dragoslav Jotanović, koji je u posljednjoj partiji prokockao priliku da se nađe među osam nagrađenih šahista. Ostaje mu satisfakcija da je uz Stefana Jotanovića, Dragoša Strugara i Dejana Topalovića izašao na rang listu svjetske šahovske asocijacije osvojivši 2108 bodova.
"Pad koncentracije u posljednjoj partiji me koštao boljeg plasmana, ali zadovoljan sam svojim igrama i izlaskom na svjetsku rang listu“, naglasio je Jotanović, čije su partije privlačile najveću pažnju ljubitelja igre na 64 polja.
Diplome i novčane nagrade najuspješnijim takmičarima uručio je direktor turnira Predrag Tešić, koji je posebno pohvalio učešće velikog broja mladih šahista, jer su imali mogućnost sticanja rejting bodova.
„Naredne godine će svi ovogodišnji učesnici biti oslobođeni plaćanja kotizacije, a vjerujem da ćemo ugostiti takmičare iz svih republika bivše Jugoslavije“, dodao je Tešić.
Uz Mirzu Miralema, međunarodnog sudiju na ovom turniru, to zvanje je stekao i dosadašnji savezni sudija Nemanja Šipka, ostvarivši normu za FIDE arbitra.
Pokrovitelji turnira su bili Vlada RS i opština Kotor Varoš, a odlični organizatori ŠK „Kotor Varoš“ i UG „Centar mladih“.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC