• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Progovorila i Dona o Kirjosu

Autor mondo.rs

Hrvatska teniserka Dona Vekić, koja je ničim izazvana umešana u slučaj "Kirjos vs Vavrinka" oglasila se povodom incidenta koji je izazvao veliku buru. I Rodžer Federer izneo svoje mišljenje o prostakluku Australijanca

  Nik Kirjos napravio je pravi skandal kada se usred meča na mastersu u Montrealu vulgarnim rečima obratio Stanislasu Vavrinki.

Mladi Australijanac se pravdao rečima da je ružne stvari na račun Vavrinkine devojke Done Vekić izgovorio u žaru borbe, ali to niko nije prihvatio kao argument kojim bi opravdao nesportsko i nekulturno ponašanje.

Udruženje teniskih profesionalaca kaznio je Kirjosa sa 10.000 dolara, a brojni treneri i teniseri, uključujući i Novaka Đokovića kritikovali su ponašanje australijskog igrača.

Posle dugog ćutanja oglasila se i Dona Vekić.

"Zaista mi nije lako posle svega što se dogodilo, ali pokušavam da se skoncentrišem na tenis i moj naredni meč", rekla je za kanadski "Provans" hrvatska teniserka, koja je već nekoliko meseci u vezi sa Stenom Vavrinkom.

Dona je rekla da još uvek nije razgovarala sa ljudima koji su umešani u priču koja je nekoliko dana punila naslovne strane.

"Ne, nisam razgovarala sa Kirjosom, ali to je veoma razočaravajuća stvar koja se dešava u našem sportu. Nadam se da se to neće više ponoviti, jer to nije dobra slika za tenis", istakla je Vekić.

Dona je dodala da se nada da će Kirjos naučiti nešto iz incidenta koji je napravio.

Kirjos se javno izvinio Vavrinki zbog skandala koji je izazvao, nakon što je Švajcarac priznao da nije reagovao na samom terenu, ali da je posle predaje meča imao šta da kaže bezobraznom rivalu u svlačionici.

Vavrinkin zemljak i teniser koji je osvojio najviše grend slem trofeja u istoriji, Rodžer Federer, istakao je da je Kirjos preterao.

"Svi se slažemo da je Kirjos prešao granicu. Nismo navikli na takvu vrstu razgovora u tenisu. Znam da se u drugim sportovima to često dešava, možda je i uobičajeno, ali u tenisu zaista ne", rekao je pred početak turnira u Sinsinatiju Federer.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC