• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak u finalu Sinsinatija!

Autor mondo.rs

Srpski teniser posle velikog preokreta protiv Dolgopolova došao do prilike da se bori za prvu titulu u Sinsinatiju. Đoković - Dolgopolov 2:1!

Kad je potrebno biti najbolji - on je najbolji!

I iz tog razloga je najbolji teniser sveta, jer malo ko bi se izvukao iz neverovatno teške situacije u kojoj se on našao, ali je smogao snage i "prelomio" Dolgopolova.

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale jedinog Mastersa koje mu nedostaje u kolekciji savladavši Aleksandra Dolgopolova 2:1 (4:6, 7:6, 6:2). U finalu ovog turnira igraće sa boljim iz duela Rodžera Federera i Endija Marija koji je na programu kasnije u subotu.

Iako se na kraju može reći da je ovo "deža vi" na meč koji su isti akteri današnjeg meča igrali u Majamiju, kada je Đoković takođe slavio posle preokreta, ne može se reći da je "mirisalo" na takav razvoj situacije kada je Đoković zatražio medicinski tajm-aut.

Dolgopolov je fantastično odigrao prvi set, bio surov sa svojim servisom i kombinacijom kik servis i volej, nije dozvoljavao Novaku da mu se uopšte približi, iako je srpski teniser i napravio jedan brejk u prvom setu.

Ni u drugom setu to nije izgledalo mnogo bolje. Novak se mučio sa svojim servisom i bekhendom koji nije "radio", a Dolgopolov je svojom energijom zračio na terenu. Da postoji problem kod Novaka bilo je jasno kada je sredinom drugog seta zatražio medicinski tajm-aut zbog problema sa mišićima abdomena.

Đoković će u finalu igrati protiv tenisera od kojih je doživeo sva četiri poraza u finalima Sinsinatija, Federera ili Mareja. Vreme je za osvetu!

Drugi set je otišao u taj-brejk i Dolgopolov je brzo poveo 3:0, ali se Novak pravo niotkuda vratio u meč. Jačim udarcima sa osnovne linije slomio je otpor Ukrajinca i dobio taj-brejk sa pet izgubljenih poena.

A onda su svi pomislili na onaj "deža vi". I to se desilo. Ukrajinac je postao nervozan, više je grešio, igrao nerezonski, više ni uigrana kombinacija nije prolazila i Novak je brzo imao dva brejka prednosti. Dominantno je odigrao do kraja meča ne ugrozivši ijednog trenutka "finale" u kome smo ga već svi onda videli.

On će u nedelju igrati svoje peto finale Sinsinatija, prethodna četiri je izgubio. Ali to je Novak!

(1) Novak Đoković -  (66) Aleksandar Dolgopolov - 2:1 (4:6, 7:6, 6:2)!

Đoković igra za finale jedinog Mastersa koji mu fali u kolekciji!

Da bi postao “kralj Mastersa”, i ujedno prvi čovek kome je u svetu tenisa pošlo za rukom da pobedi na svakom od njih, moraće da ponovi dobar tenis od petka kojim je i "oduvao" Stena Vavrinku. To je bio njegov ubedljivo najbolji meč na Sinsinatiju ove godine, a posebno raduje dobra igra jer je imao dosta problema protiv Belgijanca Gofana.

Đoković je u dosadašnjem toku Sinsinatija eliminisao Benou Pera (2:0, Davida Gofana (2:1) i Stena Vavrinku (2:0).

Njegov protivnik u meču za finale je Ukrajinac Aleksandar Dolgopolov koji je 66. teniser sveta. On je do polufinala došao nakon iznenađujuće pobede nad Tomašom Berdihom 2:0 (6:4, 6:2), a zanimljivo je da je svoju priliku za učešće na ovom turniru izborio kroz kvalifikacije!

Novak i Dolgopolov do sada su se sastajali četiri puta, po dva puta na šljaci i tvrdoj podlozi, i svaki put je srpski teniser bio bolji.

Poslednji „okršaj“ imali su u trećem kolu Majamija gde je Đoković slavio 2:1, i to posle velikog preokreta.

U drugom polufinalu sastaju se Rodžer Federer i Endi Marej. Njihov meč će na programu biti u subotu posle 21 čas.

Uskoro opširnije...

TOK MEČA:

- 6:2 - KRAAAAAAAAAAJ! NOVAK JE U FINALU SINSINATIJA!

- 5:2 - Đoković je ostvario tek prvi bekhend viner u finišu trećeg seta. Prošlo je skoro dva i po sata od početka meča...

- 5:1 - Pobeda je blizu, Dolgopolov servira za ostanak u meču.

- 4:1 - BREJK!

Sve je krenulo nizbrdo Ukrajincu kome je stao i servis, ali i bekhend. Đoković sada ima dva brejka prednosti i blizu je petog finala Sinsinatija!

- 3:1! - za Novaka! Potvrda brejka na malo teži način u najuzbudljivijem gemu do sada. Novak je imao problema sa servisom, koji nije konstantan, ali je pametno "produžio" razmene sa Dolgopolovim koji je imao i dve brejk lopte, ali je Novak uspeo da spase obe!

- Sada je i Ukrajinac zatražio medicinski tajm-aut, ali zbog problema sa žuljevima na stopalima...

- Lepa vest stiže sa drugog terena na Sinsinatiju!

Srpski teniser Nenad Zimonjić i Poljak Marćin Matkovski plasirali su se u finale Sinsinatija u konkurenciji dublova, pošto su večeras savladali hrvatsko-brazilsku kombinaciju Ivan Dodig/Marselo Melo sa 6:4, 6:4.
Njihovi protivnici u borbi za titulu biće pobednici meča Maks Mirnji (Belorusija)/Felisijano Lopez (Španija) - Danijel Nestor (Kanada)/Eduardo Rože Vaselan (Francuska).
Masters u Sinsinatiju igra se za ukupan nagradni fond od 4,45 miliona dolara.

- 2:1 - BREJK ZA NOVAKA!

Nervoza i kod Dolgopolova. Konačno. Nervozni Ukrajinac igra sve lošije jer je počeo da greši iz bekhenda, a to je Novak uspeo da iskoristi u ovom gemu i da napravi jako važan brejk!

- 1:1 - Dobro je! Bio je uporan Aleksandar Dolgopolov da već u ovom gemu napravi "skalp" Novaku, odlično je udarao, bio agresivan, ali je Đokovićev servis ipak bio stabilan u ovom gemu, naročito na 40:40, kada se Novak "odbranio" as udarcem.

- Dolgopolov i Đoković su ranije ove godine u Majamiju igrali meč u tri seta koji dosta liči na ovaj današnji. Ukrajinac je dobio tada prvi set 7:6, Novak je u drugom bio bolji 7:5, a onda je "Dolg" psihički potpuno pao i Novak je taj treći set dobio 6:0.

- 0:1 - Otvorio je treći set Dolgopolov jednim nesigurnim gemom. Đoković je igrao dosta bolje nego u ostatku meča, bolje se kretao, imao i brejk loptu, ali je i nju Ukrajinac uspeo da poništi.

-------------------------------------------------------------


- 7:6 SET ZA NOVAKA!!!!!!!!

Novak je loše počeo u taj-brejku i protivniku omogućio da povede 3:0, ali se brzo vratio u gem i izjednačio na 3:3. Utisak je da je mogao i da povede u tom delu meča, ali netipične stvari koje su mu se dešavale u toku čitavog meča, poput izbacivanja lopte na drugi servis protivnika, opet su se ponovile... Ipak, Dolgopolov je ostao Dolgopolov i ponovio "dečje bolesti" koje ima čitave karijere i nerezonski odigrao drop-šot na 5:4. A onda je Novak ubrzao i konačno "tukao" sa osnovne linije kako samo on zna. 7:5 u taj-brejku, gledaćemo još jedan set!

- 6:6 - Nastavlja Đoković sa greškama iz bekhenda, gledaćemo taj-brejk...

- 6:5 - Ekspresan gem na Novakov servis, ponovo vodi. "Dolg" servira za ostanak u setu. Ako ništa, problem koji je Novak imao sredinom seta, više nije primetan.

- 5:5 - Novak je bio blizu, ali je novim greškama produžio set... Đoković u dosadašnjem toku meča nije osvojio nijedan poen iz bekhenda!

- 5:4 - BREJK! - Još nije gotov prvi set. Na isti način na koji je Novak u prethodnom gemu napravio brejk sada je to uradio Dolgopolov. Servis je potpuno stao...

- 5:3 - BREJK!!!

Novak je konačno zaigrao dobro i osvojio brejk bez izgubljenog poena na ukrajinčev servis. Doglopolov je sad dodatno nervozan jer nije bio zadovoljan ponašanjem publike iza njega. Novak servira za set!

- 4:3 - Imao je Đoković odličnih 40:15 i priliku da dobije lako ovaj gem, ali je onda odservirao duplu grešku, a onda je Dolgopolov "nanjušio krv" i došao do brejk šanse odličnim riternom. Na sreću, vratio se u gem i osvojio ga za novo vođstvo u setu!

- 3:3 - Dolgopolov nastavlja da "teroriše" Novaka kombinacijom kik servis i volej posle riterna, ali isto tako zna i da pogreši kada se to ne očekuje od njega. Posle medicinskog tajm-auta Novak deluje bolje, ali sada treba obratiti pažnju jer je problem nastao prilikom njegovog servisa.

- MEDICINSKI TAJM-AUT ZA NOVAKA!

- 3:2 - Brz gem za Novaka, bez većeg opterećenja, ali ono što nije dobro je da je Đoković posle jednog servisa imao bolnu grimasu na licu, pa će posle ovog gema dobiti lekarsku pomoć. Izgleda da je u pitanju predeo stomaka...

- 2:2 - Đokoviću nikako da proradi ritern. Previše puta smo danas čuli da linijski sudija posle Novakovog udarca uzvikuje "aut".

- Dolgopolov je protiv Novaka vodio 1:0 u setovima i u 2012. godine i u Majamiju ove godine, ali je srpski teniser na kraju izlazio kao pobednik.

- 2:1 - Ponovo kratak gem koji dobija Đoković. Nikako da se dogodi jedan poen koji bi mogao da preokrene meč...

- 1:1 - Ukrajinac je siguran u svoj servis i ne dozvoljava Đokoviću da mu se značajno približi...

- 1:0 - Đoković je loše otvorio drugi set, ali je ipak osvojio gem. Spasao je Novak i dve brejk lopte, ili ih "Dolg" nije iskoristio, pošto je u ovom setu podsetio da nije konstantan i da zbog toga nije u vrhu svetskog tenisa. Novak je konačno osvojio i viner na mreži... AJDE!

-------------------------------------------------------------

- 4:6 - DOLGOPOLOV OSVAJA PRVI SET!

"Dolg" je raspoložen za igru i leti po terenu, mnogo je agresivniji i dobio je zato prvi set za samo 33 minuta. Novak mora da se probudi u nastavku i da zaboravi da igra "Sinsinati"...

- 4:5 - Furiozan gem Novaka u kome se konačno "rastrčao", ali je i servirao fenomenalno. Bez izgubljenog poena. Dolgopolov servira za set.

- 3:5 - Dolgopolov nastavlja da igra svoju igru, a Đoković nastavlja sa netipičnim greškama... Da li je u pitanju to što ga pritisak "Sinsinatija" muči ili nešto drugo, samo se nadamo da neće potrajati. Đoković servira za ostanak u setu.

- Šaljiv transparent "Who let the Dolg out" na tribinama kod navijača ukrajinskog tenisera...

- 3:4 - NOVI BREJK DOLGOPOLOVA! Đoković je ponovo Dolgopolovu omogućio brejk šansu, pre svega svojim greškama, što je Ukrajinac kao i prethodni put - kaznio. Za sada ne tako dobar tenis, sa mnogo grešaka sa obe strane...

- 3:3 BREJK! - Đoković konačno osvaja poen na servis Dolgopolova i to čim ga je naterao na malo dužu razmenu udaraca, ali je posle toga "zakazao" ritern. Novak je dva puta zaredom izbacio loptu u aut i to na drugi sevis protivnika. Dolgopolov je pokušao da ga prevari drop šotom kao i u prethodnom gemu, ali mu sada nije pošlo za rukom.

A onda, dva puta zaredom dupla servis greška! Izjednačenje!

- 2:3 - Nije Novak blistao u ovom gemu, ali je došao do njega. Viđen je prvi prelep poen na meču kada je Dolgopolov sa osnovne linije "sakrio" drop šot, koji je bio toliko precizan da Novak nije ni krenuo na mrežu.

- 1:3 - Dolgopolov potvrđuje brejk. Novak u ovim trenucima deluje "uspavano" pošto ne pruža naročit otpor, a razmene udaraca na servis Dolgopolova su vrlo kratke. Još uvek je bez poena na servis Ukrajinca!

- 1:2! BREJK! -Đoković je gem otvorio duplom greškom i nije uspeo da stabilizuje servis do kraja gema. Đoković je na 30:30 imao šansu da lako završi poen, pošto je Dolgopolov bio daleko od mreže, ali je pogrešio u odabiru udarca. Dolgopolov je iskoristio prvu brejk loptu koju mu je Novak omogućio i poveo 2:1 u ovom meču!

Utisak je da je Đoković lošim izborom udaraca omogućio Ukrajincu prvi brejk...

- 1:1 - Odgovara Dolgopolov na isti način. Ukrajinac osvaja gem bez izgubljenog poena, ali uz nekoliko zanimljivih poena. U onom ključnom, pozvao je Novaka na mrežu, ali srpski teniser nije uspeo da stigne do loptice.

- 1:0! - Đoković je odlično otvorio meč osvojivši ga bez izgubljenog poena. To mu je pre svega omogućio odličan servis, sa kojim se mučio u duelu sa Gofanom, pa se nadamo da je ovo dobar znak!

- Dolgopolovu je ovo drugo polufinale u 2015. godini, pošto je u junu u Notingemu igrao protiv Sema Kverija. Izgubio je taj meč u tri seta.

- U Sinsinatiju je danas sunčano, temperatura je 24 stepena Celzijusa, a vlažnost je 51%. Moći ćemo da uživamo u tenisu Novaka Đokovića i Aleksandra Dolgopolova bez prekida, pošto se danas ne očekuje kiša.

- Zanimljiv komentar na društvenoj mreži Twitter ostavila je teniserka Andrea Hlavačkova kojoj je dosta negativne kampanje protiv Đokovića.
"Čula sam na ESPN2 da se Đoković muči (izgubio je četiri meča ove godine). Ako se on muči, pa šta onda mi ostali teniseri radimo?"


- Novak je ovo četvrti put u poslednjih pet godina da je došao u Sinsinati kao prvi na svetu, ali nikada nije uspeo da osvoji ovaj turnir, ni pre, ni posle penjanja na mesto "Broj" jedan. Ima četiri plasmana u finale i četiri poraza, po dva od Rodžera Federera (2009, 2012) i Endija Mareja (2008, 2011). 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC