• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Federer stao između Đokovića i istorije!

Autor mondo.rs

Ni u petom finalu Sinsinatija, srpski as nije uspeo da osvoji jedini Masters koji mu nedostaje.

Eh, taj Sinsinati!

Srpski teniser Novak Đoković poklekao je i u petom finalu Sinsinatija, pa će morati da sačeka bar još godinu dana dok ne postane "besmrtan". Bolji u finalu od njega bio je švajcarski teniser Rodžer Federer koji je pobedio 2:0 - po setovima 7:6 i 6:3.

Utisak je da Novak nije bio na svom prepoznatljivom nivou na ovom turniru, ali ga ni to nije sprečilo da se domogne finala. "Okretao je rezultat" protiv Davida Gofana, a onda i u subotu protiv Dolgopolova, ali je u nedelju ipak sa druge strane za protivnika imao Rodžera Federera.

Federer je čitav meč bio teniser koji je diktirao tempo i više mučio Novaka na njegov servis, pa mu nijednom nije dozvolio priliku za brejk.

Koristio se taktikom koju je imao i u meču protiv Mareja - često je izlazio na mrežu i skraćivao poene, samim tim sebi čuvao snagu, ali i izluđivao Novaka neverovatnim volejima koje je uspeo da pogodi. Prvi set je Rodžer dobio na razliku, a u drugom je zaigrao još bolje, pa je brzo imao prednost od 3:0, a Novak nije uspeo da ga ozbiljnije ugrozi.

Đoković će povećati prednost na novoj ATP Listi pošto je porazom u finalu osvojio 600 poena.

Federer je ovom pobedom ponovo poveo protiv Novaka u međusobnim duelima - skor posle ovog meča je 21:20 za Švajcarca. Novak se već nekoliko puta ozbiljno približio Federeru u međusobnim okršajima, a priliku za novo izjednačenje imaće ako obojica doguraju do finala US Opena, pošto se nalaze na suprotnim stranama žreba.

(1) Novak Đoković – (2) Rodžer Federer       -      0:2 (6:7, 3:6)

Najveće tenisko rivalstvo na svetu ulazi u 41. meč, a ulog je veliki...

Pobednik će ne samo osvojiti važan Masters, nego će i povesti u međusobnim duelima za jednu pobedu. Trenutni skor je 20-20, a Švajcarac je već dva puta uspevao da pobedi Novaka u finalu ovog turnira.

Ovaj meč je bitan i sa psihološke strane, pošto Đoković nije imao dobar turnir do sada, pa je ovo prava prilika da pokaže da može da se izdigne iznad situacije i da po prvi put u karijeri osvoji Sinsinati, i to iz petog pokušaja. Takođe, pobednik ovog meča važiće i za prvog favorita na poslednjem grend slemu sezone – US Openu.

Đoković nije blistao na Sinsinatiju, pošto je u dva meča bio blizu poraza – ali je u odlučujućim trenucima zaigrao mnogo bolji tenis. Prvo je Novak lako izbacio Pera, pa se mučio sa Gofanom, pa "otresao" Vavrinku, a onda se u subotu jedva vratio protiv Dolgopolova.

Novak je u meču protiv Dolgopolova zatražio i medicinski tajm-aut zbog problema sa mišićima abdomena.

Uočili ste "matricu" – vreme je za odličan meč!

Sa druge strane, Federer igra maestralno na ovom turniru, i inače mu Sinsinati prija pošto je ovde pobeđivao već šest puta i nikada nije izgubio u finalu. On je do finala „tukao“ Bautistu, Anderson, Felisijana Lopeza i na kraju Endija Mareja – bez izgubljenog seta.

Novak je u poslednja tri susreta sa Federerom izašao kao pobednik i to na tri različite podloge. Kada su u pitanju susreti na tvrdoj podlozi, odnosno na podlozi na kojoj će igrati i u Sinsinatiju, rezultat je ponovo izjednačen 15:15.

Sudeći po svim stvarima koji predstoje meču, a i po onima koji će uslediti posle ovog meča, prisustvovaćemo istoriji...

Uskoro opširnije...

TOK MEČA:

- 3:6 - KRAJ! FEDERER OSVAJA SINSINATI!

- 3:5 - Poslednja šansa za Novaka da napravi brejk. Federer servira za pobedu na turniru.

- 2:5 - Do sada najbolja igra Đokovića na Federerov servis, ali bez rezultata. Došao je srpski teniser do izjednačenja 40:40 po prvi put u toku meča, ali je Federer "ubrzao" kada je bilo potrebno i dobio naredna dva poena. Novak servira za ostanak u meču.

- 2:4 - Kakva Novakova borba... U najdužem gemu do sada, koji je trajao više od deset minuta, Novak uspeva da dođe do 2:4. Može li ovo da ga pokrene?

- 1:4 - Novak je ponovo osvojio dva poena na servis Švajcarca, ali nikako više od toga. Još uvek bez prilike za brejk.

- 1:3 - Munjevit gem sada za Novaka. Sjajno je servirao i "zbrisao" Federera za očas posla. Sada treba napasti...

- 0:3 - Federer za minut potvrđuje brejk. Novak bez šanse na servis Švajcarca...

- 0:2 - BREJK FEDERER!

Ono čega smo se plašili se i ostvarilo... Novak je u ovom gemu tri puta imao duplu servis grešku i praktično poklonio gem Rodžeru...

- 0:1 - Federer nastavlja da servira maestralno, poveo je 40:0, ali je Novak do kraja gema po prvi put stigao i do dva osvojena poena na protivnikov servis... AJMO!

----------------------------------------------------------------------

- 7:6 - SET ZA FEDERERA!

Fantastičan taj-brejk za Rodžera, koji je ponovo igrao raznovrsno i odličnim izlascima na mrežu dobio ovaj gem rezultatom 7:1.

- 6:6 - Gledaćemo taj-brejk, ali nije da Novak nije bio bez šanse u ovom gemu, međutim loša selekcija udaraca na servise Federera koji nisu bili idealni u začetku gema...

- 6:5 - Još jedan brz gem za Đokovića. Kako teče set, Novak je sve sigurniji na svoj servis. Sa nulom uzima ovaj gem, pa Federer ponovo servira za taj-brejk.

- 5:5 - Švajcarac sem što igra dobro, ima i dosta sreće. Dva poena u ovom gemu je uzeo na čistu sreću, pošto mu je četvrti put od početka meča pomogla mreža...

- 5:4 - Za promenu, lak gem za Đokovića. U jednom trenutku bila je pauza na meču pošto je nekome na tribinama pozlilo, ali se pauza nije odužila. Federer servira za ostanak u setu.

- 4:4 - Kakvi servisi Federera... Švajcarac već ima četiri asa. Samo 19 poena je odigrano u četiri gema na Federerov servis, na Novakov je odigrano 33 poena.

- 4:3 - Federer nastavlja da napada Đokovića čestim izlascima na mrežu, ali je konačno i Novak uspeo da ga nadmudri lepim lob udarcem...I u ovom gemu se igralo na prednost, ali Federer nije došao u situaciju da napravi brejk. Novak ga drži daleko od linije, dok Federer insistira na igri na mreži... Ko će se prvi prilagoditi onom drugom?

- Gemovi na Novakov servis u proseku traju četiri i po minuta, dok su oni na Federerov servis nešto duži od 100 sekundi.

- 3:3 - Otvorio je Novak gem prelepim pasing šotom, ali idalje kik servis protivnika predstavlja veliki problem. Federer igra malo tenisa na svoj servis, pošto poene uglavnom osvaja direktno ili indirektno posle njih.

- 3:2 - Novak je spasao i četvrtu brejk loptu, a onda napravio najlepši poen u meču do sada. Forhendom je "zaobišao" Švajcarca, ali bekhen još uvek "štuca"... Daleko od prepoznatljivog nivoa. Novak je bolji u razmenama sa osnovne linije, tako je osvojio 10 poena dok je Federer osvojio pet. Dobar tenis gledamo za sada!

- 2:2 -
Odličan gem za Federera bez izgubljenog poena. Odlično se kreće i fantastično servira za sada Švajcarac.

- Zabrinuti Beker na 15:40...


- 2:1 -  Novak spasava tri brejk lopte!

Videli smo prelep potez Federera koji je na Novakov drugi servis ostvario viner iz riterna, a posle toga je bukvalno izašao na MREŽU kod Novakovog servisa i osvojio poen. Rodžer je potom sebi stvorio dve brejk lopte, ali je Novak prvu spasio servisom, a onda sjajnim forhendom koji je Švajcarca izbacio iz terena. Ponovo je Federer stvorio brejk loptu odličnom igrom na mreži, ali je Novakov servis to neutralisao. Spasao je tri lopte muškom igrom!

- 1:1 - Tesan gem, ali se Federer izvukao njegovim oružjem - servisom. Pogodio je pet od šest prvih servisa, ali je i Novak osvojio dva poena u ovom gemu posle odličnih riterna.

- 1:0 - Novak je odlično otvorio meč, iako je izgubio prvi poen u meču. Pogodio je i as iz drugog servisa, ali i viner iz bekhenda, pa su to za početak odlične vesti za Novaka. Podsetimo, Novak je prvi viner iz bekhenda protiv Dolgopolova imao na kraju meča!

- Novak će prvi servirati u ovom finalu. Srećno!

- Teniseri su upravo izašli na teren, ostanite sa nama pošto ćemo pratiti meč iz gema u gem!

-
Najveće rivalstvo?


-
Finale Sinsinatija u ženskoj konkurenciji zakazano je dva sata posle muškog, a u njemu se sastaju Serena Vilijams i Simona Halep.

- Nenad Zimonjić i njegov partner u dublu, Poljak Marcin Matkovski, nisu danas uspeli da osvoje Masters u Sinsinatiju, pošto su u finalu izgubili od kanadsko-francuskog dubla Danijela Nestora i Edvarda Rožera Vaselina sa 0:2 u setovima (2:6, 2:6).

- U Sinsinatiju je ponovo odlično vreme za tenis. Temperatura je 27 stepeni Celzijusa, vlažnost vazduha je 58%, dok je mogućnost padavina 15%. Nadamo se da neočekivana kiša neće danas prekinuti finale.

- Novak Đoković zapravo i vodi protiv Rodžera Federera u međusobnim susretima, ali se pobeda u finalu završnog Mastersa u Londonu 2014. godine NE RAČUNA pošto je Federer predao meč bez borbe.

- Đoković bi pobedom u ovom meču mogao da postane prvi teniser koji je objedinio trofeje na svim Mastersima, ali i da po prvi put povede u međusobnim susretima sa Rodžerom Federerom. Oni su prvi meč odigrali još 2006. godine.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC