• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO vam predstavlja: Limburg Lajons

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Poslije predstavljanja ekipe Alpla HC Hard, donosimo vam najvažnije informacije o holandskoj ekipi Limburg Lajons koja će se u drugom polufinalu turnira u Banjaluci sastati sa norveškim Elverumom.

U polufinalu kvalifikacionog turnira za EHF Ligu šampiona Borac m:tel će igrati protiv austrijske Alple HC Hard, a drugi polufinalni par čine šampion Holandije i Belgije Limburg Lajons i norveški šampion Elverum.

Uoči turnira koji u subotu počinje u banjalučkom Boriku MONDO vam predstavlja i ekipu Limburg Lajons.

Klub koji zvanično nosi ime OCI Lions je osnovan 2008. godine spajanjem klubova Sitardia iz Sitarda i BFC iz Beka i od tada ima dva tima. Prvi tim se takmiči u BeNe ligi, zajedničkoj ligi Belgije i Holandije koju je prošle godine osvojio i obezbijedio plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, dok se drugi tim takmiči u prvoj ligi Holandije.

"Oni su najbogatiji klub i u suštini jedini bogat klub u Holandiji. Dolaze iz provincije Limburg koja je blizu Njemačke, sama ta provincija je dosta bogata i dosta ulaže u sport. Provincija im je čak i sponzor, tako da pored ostalih sponzora koje sami nađu, pomaže im i provincija“, kaže za MONDO Đorđe Stevanović, trener ekipe Alsmir, takođe člana BeNe liga, kojeg smo zamolili da nam malo približi ekipu Limburg Lajons.

"Imaju dosta igrača, iako naravno Holandija nije npr. u rangu sa BiH kada je u pitanju kvalitet. Puno mijenjaju, drže tempo i mogu lijepo da odigraju. Imaju dobre šutere i pokušavaju da igraju moderniji rukomet“, kaže Stevanović.

Svi igrači su Holanđani izuzev Portugalca Žoaa Ramosa koji igra na poziciji lijevog krila, a kada su u pitanju najbolji pojedinci Stevanović kaže:

"Imaju fine golmane, a najbolji igrač im je srednji bek Luk Stajns koji je prošle godine bio i najbolji igrač lige. Mlad je, ali je dobar igrač, igra i za reprezentaciju. Upitno je da li će igrati u Banjaluci, jer je povrijeđen. To im je problem, jer im drugi srednji bek nije na tom nivou".

Stevanović ističe da je riječ o brzoj ekipi koja zabija mnogo golova.

"Njihov najveći plus su polukontre i kontre. Stvarno su brzi i zabijaju dosta golova po utakmici. Mislim da zabijaju preko 35 golova, tako da ih je lijepo gledati“.

Ukoliko savladaju Elverum u polufinalu, Stevanović kaže da bi eventualno finale sa Borcem bila lijepa utakmica u kojoj Borac može do pobjede.

"Ako Borac bude igrao srcem i oštro u odbrani mislim da bi Lajonsi imali dosta problema. Protiv njih treba igrati oštro i pokretno, jer ako ekipa protiv njih igra 6-0 defanzivno onda oni mogu da se kreću, da prave ukrštanja, da igraju slobodno i tada lijepo igraju. Ukoliko bi Borac igrao ofanzivnije, čak i 6-0 ali pokretniju odbranu mislim da bi imali dosta problema", zaključio je Stevanović.

Ono što je interesantno je da ekipu Limburg Lajons sa klupe vodi žena, Monik Tijsterman. Desetak godina vodila je klupske omladinske selekcije, ali i omladinske selekcije Holandije, da bi potom jedno vrijeme radila u nacionalnom savezu i EHF-u.

Prošle godine vratila se na teren i sa ekipom Limburg Lajons osvojila titulu u BeNe ligi, holandski kup i holandsko prvenstvo.

Monik Tijsterman jedina je žena među trenerima u Holandiji, ali i u Ligi šampiona, a to joj kako kaže nimalo ne smeta, već, naprotiv, predstavlja veliki izazov.

Njena ekipa u polufinalu kvalifikacionog turnira za Ligu šampiona igraće protiv norveškog Elveruma, a taj meč je na programu u subotu od 17.30 časova.

"Zadovoljni smo žrijebom, jer mnogo nam je lakše spremiti se za skandinavski tim nego na primjer za balkanski, posebno jer je Banjaluka domaćin turnira. Elverum igra sličan stil rukometa kao mi i generalno svi holandski klubovi. Drago nam je što su klub i sponzori odlučili da učestvujemo u ovim kvalifikacijama. Ne idemo u Banjaluku sa razmišljanjem da smo favoriti, ali mislim da imamo određene šanse“, rekla je Tijsterman u intervjuu za zvanični sajt EHF Lige šampiona.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC