• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rađenović uoči kvalifikacija: Pišemo istoriju!

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Banjalučki Borac m:tel na domaćem terenu pokušaće slaviti na kvalifikacionom turniru i plasirati se u Ligu šampiona, prvi put u istoriji kluba. Na tom putu prvi rival je austrijska ekipa Alple HC Hard (subota, 20 časova).

 Borac m:tel u subotu igra polufinale kvalifikacija za Ligu šampiona Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Borac m:tel iz Banjaluke u posljednje tri sezone neprikosnoven je u Bosni i Hercegovini, a sada je došlo vrijeme da svoj kvalitet pokaže i na najjačoj evropskoj pozornici i po prvi put u istoriji plasira se u Ligu šampiona.

Banjalučani su prethodnih sezona sticali iskustvo nastupajući u SEHA ligi, u kojoj se takmiči nekoliko evropskih velikana, pa će naučeno u regionalnoj ligi pokušati iskoristiti tokom kvalifikacionog turnira za Ligu šampiona, koji je na programu ovog vikenda u dvorani "Borik".

Prvi rival ka pohodu na evropsku elitu, crveno-plavim biće ekipa Alpla HC Hard iz Austrije.

Trener Borca m:tel Igor Rađenović naglasio je da je pripremni period od šest sedmica iza rukometaša, koji su fizički dobro pripremljeni i spremni su za ono što ih očekuje ovog vikenda.

"Tokom priprema odigrali smo pet kontrolnih utakmica, gdje smo imali mnogo problema u određenim aspektima. U trenucima kada smo igrali na rezultat, falili su nam igrači koji su trebali da 'stanu na loptu', da nad dovedu do pobjede.

To nismo imali. Ali, u ponedjeljak su stigle veoma dobre vijesti. Pridružili su nam se Mladen Bojinović i Srđan Trivundža, gdje se odmah osjetio pomak u atmosferi uoči meča sa Alplom HC Hard. To su nam dva velika pojačanja, koja će nam protiv austrijske ekipe pomoći da ostvarimo dobar rezultat i prođemo u finale", istakao je Rađenović na pres konferenciji uoči početka kvalifikacionog turnira.

...
Izvor: YouTube

Stručni štab Banjalučana odlično je skautirao subotnjeg protivnika. Radi se o izuzetno snažnoj ekipi, koja je prošle godine osvojila petu šampionsku titulu u Austriji.

BRANKOVIĆ

Direktor crveno-plavih Vladimir Branković istakao je zadovoljstvo urađenim tokom priprema za kvalifikacioni turnir Lige šampiona. "Spremni smo za turnir, a do kraja dana biće završeno sve što se tiče organizacije. Iznenađeni smo interesovanjem javnosti za utakmicu. Do juče je prodato više od 1.000 karata, što je odličan broj, s obzirom da smo prošle godine u ovo vrijeme dijelili besplatno ulaznice, a ljudi ih nisu željeli. To je kruna rada Uprave, ali i stručnog štaba i igrača koji su postigli ovaj uspjeh", rekao je Branković.

"Alpla HC Hard je izuzetno nezgodna i tvrda ekipa. Igraju zonu 6-0, imaju odličnog golmana Goluba Doknića, koji im ulijeva potrebno samopouzdanje u odbrani. Iz te odbrane razvijaju brze kontre i polukontre preko krila Mihaela Knauta i Tomasa Vebera i pivota Krešimira Kozine, na kojeg moramo obratiti posebnu pažnju. Kada je pozicioni napad u pitanju, najveća opasnost leži u njihova dva beka, Rolandu Šlingeru i Marku Tanaskoviću, koje su odmarali tokom dva prva kola njihovog prvenstva, kako bi bili spremni za subotu. To dovoljno govorili koliko ozbiljno se oni spremaju za ovaj turnir", naglasio je trener Banjalučana.

Rađenović smatra da su šanse za prolaz u finale podjednake.

"Šanse su 50-50. Možda zbog publike i domaćeg terena mi smo u blagoj prednosti, ali njihova prednost je što igraju godinama zajedno, uigrani su, nisu mnogo mijenjali igrački kadar, dok smo mi drastično promijenili sastav. Nedostatak će nam biti i što su se Bojinović i Trivundža priključili tek u ponedjeljak i imali smo samo pet dana da se uigramo. Ipak, mislim da ćemo na krilima naše publike doći do trijumfa i plasirati se u finale".

Šef stručnog štaba ekipa iz Banjaluke prokomentarisao je i ostale rivale na kvalifikacionom turniru.

"Elverum i Alpla su otprilike podjednakog kvaliteta, tako da je teško izdvojiti nekoga od ove dvije ekipe. O Holanđanima najmanje znamo i oni su realno po kvalitetu četvrta ekipa na turniru. Ipak, to ne mora ništa da znači. Sport je takav, da na terenu ponekad i autsajder iznenadi favorita".

Borac m:tel i Alpla HC Hard su prije dvije godine u Novom Sadu takođe igrali u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Austrijanci su tada bili uspješniji i slavili 25:17. Ipak, Rađenović smatra da se ove dvije utakmice ne mogu porediti.

"Prije dvije godine, klub je bio u totalnom rasulu. U Novi Sad smo otišli bez priprema, bez treninga. Međutim, sada je potpuno druga situacija. Klub je konsolidovan, imamo bolji igrački kadar i prošli smo pripreme, što nije bio slučaj prije dvije godine. Mi smo puni optimizma, borićemo se i očekujemo pozitivan rezultat", naglasio je trener Borca m:tel.

Rađenović je naglasio da austrijski tim krasi germanski mentalitet, iako u ekipi ima nekoliko stranaca, koji su veoma bitni za tim.

"Često su Austrijanci znali da se vraćaju nakon zaostatka, što pokazuje da ta ekipa ima karakter i moramo se toga paziti. Svi znamo šta znači germanski mentalitet. Oni se ne predaju 60 minuta i mi moramo na to obratiti pažnju da bismo došli do pobjede", poručio je Rađenović.

Rađenović se prisjetio i prethodnih sezona, u kojima je Borac m:tel jedva preživljavao, a sada je na pragu istorijskog plasmana u najjače rukometno klupsko takmičenje u Evropi.

"Nama koji smo u klubu nekoliko godina, koji smo izdržali kada je bilo najteže, samo igranje ovih kvalifikacija je nagrada za sav trud i odricanje u prethodne tri, četiri godine. Nije nam potreban novac. Mi sutra pišemo istoriju i daćemo sve od sebe da se plasiramo u finale, a tamo šta bude", optimista je trener Borca m:tel Igor Rađenović.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Srednji bek Stefan Janković takođe vjeruje u uspjeh.

SUDIJE

Poljski arbitri Marek Baranovski i Bogdan Lemanovič dijeliće pravdu na meču Borca m:tel i Alple HC Hard. Sudijski par na drugom meču biće prezimenjaci Karim i Rauf Gasmi iz Francuske. Takođe, Francuzi će dijeliti pravdu u meču za treće mjesto, dok je finalni susret povjeren Poljacima.

"Odmah na početku, čeka nas najvažniji dio sezone - borba za Ligu šampiona. Od kraja prošle sezone očekujemo početak kvalifikacija, svi smo maksimalno motivisani i spremni. Svi smo zdravi i u dobroj atmosferi čekamo sutrašnji meč, a nadam se i u nedjelju finale. Imamo dovoljno igrača u rotaciji i svi sada mogu dati svoj maksimum. Vjerujem da ćemo slaviti protiv austrijske ekipe", poručio je povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Duel Borca m:tel i Alple HC Hard igra se u subotu od 20 časova. Nešto ranije, od 17:30 na programu je prvi polufinalni duel u kojem se sastaju norveški Elverum i Limburg Lajons iz Holandije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC