• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Alple: Biće teško, moramo dati 150 odsto!

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Trener Alple HC Hard Markus Burger pred duel sa Borcem m:tel ističe da njegovu ekipu čeka težak posao u Boriku. "Borac ima iskusne igrače, oni jako dobro znaju šta je polufinale".

 Trener Alpla HC Hard o RK Borac m:tel Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Austrijski šampion Alpla HC Hard stigao je u Banjaluku i u petak uveče odradio trening pred polufinalni duel kvalifikacionog turnira za EHF ligu šampiona koji će u subotu od 20 časova igrati protiv banjalučkog Borca.

Trener Markus Burger sa mnogo respekta odnosi se prema imenu RK Borac m:tel već u razgovoru o subotnjem polufinalu, a sigurno je da će tako biti i kada počne utakmica.

"Imam veliki respekt prema ekipi Borca, posebno prema dobro poznatim igračima. Ekipa je vrlo jaka, poznajem ju i znam šta nas sutra očekuje. Kvalitet igrača je vrlo visok, a pojedinim igračima kvaliteta kao što je Bojinović ne treba dugo da se uklope u ekipu. Oni znaju igrati rukomet, biće nam vrlo teško i moramo dati maksimum. Igrači Borca koji su došli na kraju, Bojinović i Trivundža, imaju mnogo iskustva, a to je važno za polufinale i znamo da nas očekuje težak zadatak", rekao je Burger za MONDO.

Alpla HC Hard je poznata po dobroj odbrani i polukontrama i kontrama i od toga vjerovatno neće odustajati ni u duelu sa Borcem. Burger ne želi da mnogo priča o taktici, umjesto toga ističe da će turnir u Banjaluci biti od neprocjenjive važnosti za napredak njegove ekipe.

"Naša ekipa dobila je priliku da igra ovako jak turnir, sa ovako dobrim ekipama. I golman i igrači u odbrani i oni u napadu sada imaju priliku da se nadograđuju. Mnogo moramo izvući iz ovoga, a čast nam je da igramo ovdje, da igramo pred brojnom publikom, osjetimo tu njihovu emociju i to će za svakog od nas, i igrače i trenere, pa i upravo biti vrlo vrijedno".

U njegovoj ekipi od ove sezone više nema Marka Krsmančića, srednjeg beka kojeg mnogi poznavaoci rukometa ističu kao lidera austrijske ekipe, međutim trener Alple HC Hard uvjerava da njegov odlazak nije mnogo poremetio ekipu.

"Prošle godine Krsmančić zbog povrede nije girao skoro do kraja prvenstva, odigrao je zadnjih pet utakmica i naš drugi srednji bek Gerald Cajner je toliko napredovao da nismo morali ništa tu mijenjati. Mi smo samo doveli još jednog srednjog beka. Ali Cajner ima naše potpuno povjerenje, on se toliko kvalitetno razvio da mi nemamo šta na toj poziciji da mijenjamo, on je igrao prošle godine i s njim smo osvojili prvo mjesto. Naravno igrač kvaliteta kao Krsmančić ne možemo reći da nam ne fali, ali smo ubacili mlađeg igrača u ekipu i odlučili smo se da tako probamo dalje", rekao je Burger.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Jedan od važnijih igrača austrijskog šampiona Marko Tanasković propustio je prve dvije utakmice austrijskog prvenstva, a iako se govorilo o tome da su ga Austrijanci štedjeli za meč u Boriku, Burger kaže da nije baš tako, već da je on jednostavno – povrijeđen.

"Zaista ni Tanaskovića ni Vustnera nismo štedjeli, već je riječ o povredi. Pokušavamo da ih vratimo u ekipu i vidjećemo koliko nam on može pomoći sutra. Ne znamo ni da li će Tanasković igrati, vidjećemo danas poslije treninga kao i to šta će sutra reći doktor", uvjerava Burger.

On je svjestan da će njegovu ekipu čekati pun Borik i bučna domaća publika.

"Čast je igrati pred punom dvoranom, svakom igraču i svima je drago. Moramo biti hladne glave, vjerovatno nećemo zbog buke moći mnogo da komuniciramo, biće jako glasno. Moraćemo biti smireni, osjetiti tu atmosferu, a onda igrati našu igru".

Burger nema dilema kada je u pitanju pobjednik drugog polufinala između holandske ekipe Limburg Lajons i norveškog Elveruma.

"Mislim da će u drugom polufinalu pobijediti Norvežani. Oni će vjerovatno imati i više snage za finale, jer u našoj utakmici moraćemo dati 150 odsto, dok će oni imati lakši put, pa će više snage sačuvati", zaključio je Burger na kraju razgovora za MONDO.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC