• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO vam predstavlja: Elverum

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Predstavljamo i posljednjeg učesnika kvalifikacionog turnira za EHF Ligu šampiona, norveškog šampiona – Elverum.

Borbu sa elitno takmičenje na turniru u Banjaluci norveški Elverum počeće polufinalnim duelom sa holandskim Limburg Lajonsa.

Uoči početka turnira MONDO vam donosi najvažnije informacije o Elverumu, zahvaljujući bivšem igraču Borca Žarku Pejoviću, koji sada trenira norvešku ekipu Tinset, ali uprkos činjenici da nisu u istoj ligi dobro poznaje Norvežane koji su stigli u Banjaluku.

„Elverum je jako kompaktna ekipa, igraju kolektivno, dobri su u tranziciji, i napadačkoj i odbrambenoj, jako se brzo vraćaju, a isto tako odlično igraju polukontru i kontru. Regularni dio prvenstva prošle sezone završili su na četvrtom mjestu, ali su kroz plej-of došli do šampionske titule“, počeo je kratku analizu Pejović

„Srbijanski internacionalac Luka Mitrović je jedan od igrača kojeg treba spomenuti, jedan atipičan srednji bek koji je vrlo često i igrac koji realizuje najveci broj napada i po meni udarna igla broj jedan.

U konstalaciji sa Stefenom Stegevikom, reprezentativnim srednjim bekom, Luka je na lijevom beku. Stegevik je povratnik kod njih i jako im je ubrzao igru na postavljen napad“, upozorava Pejović.

Nekadašnji član banjalučkog Borca nastavio je "presjek“ norveške ekipe:

"Tu je od bitnih igrača i lijevo krilo Andre Lindboe, takođe reprezentativac koji je ove godine imao ponudu njemačkog Gumersbaha. On je neugodno krilo sa dosta raznovrsnim šutom.

Pivot Peter Overbu je jedan od reprezentativaca, čvrst, pouzdan ali jos mlad.

Nedostaje im Šveđanin Kale Bjorkman na desnom krilu, to možemo reći da je jedan od hendikepa ali i ovi malci koji ga mijenjaju znaju se razgoropaditi“, istakao je Pejović.

Govorilo se da Elverum ima određenih finansijskih problema i da bi se to moglo odraziti na njihov nastup na ovom turniru, ali Pejović ističe da je to prošlo bez posljedica.

„Oni su kao klub imali određenih problema, ali su ih prevazišli jako brzo. Inače su dobro organizovani. Ja vjerujem da će oni uz Borac igrati u finalu kvalifikacija. Trener Mikael Apelgrin je mlad trener, bivši švedski reprezentativac koji poznaje Ratka Nikolića, Obradovića i Trivundžu i ima određeni respekt prema Borcu“, rekao je Pejović.

Jaaaaaaaaa vi er videre i cupen!!!Nøtterøy – Elverum Håndball 22-37!!!Tusen takk til alle supportere som tok turen ned...

Posted by Elverum Håndball Herrer on Wednesday, August 26, 2015

Posljednji put Norveška je imala predstavnika u EHF Ligi šampiona u sezoni 2009/10 kada ju je predstavljao Filingen.

Trener Elveruma Mikael Apelgrim optimista je kada su u pitanju šanse Elveruma da se domogne ovog takmičenja.

"Nismo favoriti, ali defintivno imao šanse. Nismo imali mnogo mečava prije turnira, ali to možda čak bude i naša prednost jer, mislim da ni protivnici neće odigrati mnogo utakmica. Holandska liga je slabija od norveške i mislim da imamo dobre šanse da uđemo u finale“, rekao je Apelgrin za sajt EHF Lige šampiona.

Polufinalni duel između Elveruma i Limburg Lajonsa igra se od 17.30 u Boriku, a od 20.00 časova igraju Borac m:tel i Alpla HC Hard.

Ostanite uz MONDO jer ćemo tokom dana dijeliti ulaznice za kvalifikacioni turnir Lige šampiona!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC