• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Golman Alple: Mislili smo laka grupa...

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Golman austrijske Alple HC Hard Golub Doknić pred duel sa Borcem ističe da je grupa za kvalifikacije u prvi mah izgledala mnogo slabija nego sad.„Moji saigrači gledali su Dugog na TV-u ali taj respekt moraju večeras da ostave po strani“.

 Golman ALpla Harda Golub Doknić pred duel sa RK Borac m:tel Izvor: MONDO/Goran Arbutina
Izvor: MONDO/Goran Arbutina

RK Borac m:tel u subotu od 20 časova igraće jedan od najvažnijih mečeva u posljednjoj deceniji. U duelu sa austrijskom Alplom HC Hard Banjalučani će pokušati da izbore finale i dođu na korak do plasmana u EHF Ligu šampiona.

Na suprotnoj strani biće austrijski šampion, poznat po dobroj odbrani i sjajnom golmanu Golubu Dokniću, koji često zna da sam odluči meč.

Golman koji je u Austriju stigao iz Vrbasa pred duel sa Borcem ističe iskustvo koje ima Borac m:tel.

„Dobili smo par informacija, znamo da je Dugi (Bojinović op.a.) potpisao, kao i Trivundža. To su po meni dva igrača koja će igrati najbitniju ulogu u našem meču. Očekujemo punu halu, dobru atmosferu, daćemo sve od sebe. Mi smo ekipa koja pokušava da uđe u Ligu šampiona i daćemo sve od sebe da pružimo što bolji otpor Borcu i da pokušamo da pobijedimo“, kaže Doknić na početku razgovora za MONDO.

Njegova ekipa u kojoj je dosta mlađih igrača izuzetno respektuje ekipu Borca, ali će, kako ističe, kada istrče na teren morati to da ostave po strani.

"Ovo je mlada ekipa koja je Dugog i neke te igrače gledala na televiziji i sigurno da imaju veliki respekt prema tim igračima. Dali smo sve od sebe na treninzima da taj respekt u tih 60 minuta na terenu zaborave. To je neka naša šansa, da sa jakom odbranom, sa jakim tempom pokušamo da iznenadimo Borac. Da li ćemo uspjeti, vidjećemo“.

Ekipa Alple u posljednjih nekoliko godina nije uspjevala da kroz kvalifikacije izbori plasman u EHF Ligu šampiona. Kada su izvučeni učesnici kvalifikacionog turnira u Boriku, izgledalo je da im se sreća konačno osmjehnula, međutim...

"Dosad smo imali tri godine za redom jako tešku grupu u tim kvalifikacijama, dva puta smo izvukli Zaporožje, jednom Porto, čini mi se. Kada je bilo izvlačenje, ljudima u klubu ovo je izgledalo kao jedna lakša grupa, međutim kako se vrijeme primiče shvataju da to uopšte nije tako, da su i Borac i Elverum dobra ekipa. Jedino uz veliki trud i malo sreće možemo da napravimo dobar rezultat“.

Iako trener Alple HC Hard Markus Burger pomalo i minimizira nedostatak Marka Krsmančića koji je napustio klub, Doknić priznaje da je to ipak minus za Austrijance.

"Poslije odlaska Krsmančića pokušavamo da nadomjestimo taj neki tempo koji smo igrali protekle četiri godine. Doveli smo igrača koji je totalno drugačijih sposobnosti, to je jedan proces u kojem se on navikava na tu našu borbenost koja nas je krasila svih ovih godina i to je u suštini naš glavni adut, ta borbenost i trčanje u kontru, polukontru. Nadam se da će uspjeti da nadoknadi Markov izostanak", rekao je Doknić.

Očekuje se da dvorana Borik u subotu uveče bude puna, a Doknić kaže da će to biti dragocjeno iskustvo za njegovu ekipu.

"Spremamo se koliko je to moguće, dosta igrača u našoj ekipi nije igralo pred publikom od 4000 ljudi, to će za njih biti jedno iskustvo. Nemamo mnogo da izgubimo, u svakom slučaju biće lijepo igrati pred punom dvoranom“, rekao je Doknić.

Kada je u pitanju ishod drugog polufinala golman Alple nema dilema.

"Mislim da bi Elverum bez većih problema trebao da pobijedi Holanđane, tako da očekujem njih u finalu“, zaključio je Doknić.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC