• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rukometaši Alple: Imali smo sreće

Autor mondo.rs

Hrvatsko-srpski dvojac u redovima austrijske Alple, Krešimir Kozina i Marko Tanasković ocijenili da je za pobjedu nad Borcem zaslužna i sportska sreća.

 Igrači Alpla HC Hard , izjave poslije pobjede nad Borcem Izvor: MONDO / Vedran Ševčuk
Izvor: MONDO / Vedran Ševčuk

Rukometaši Borca m:tel nije imao sreće u duelu sa Alplom. Austrijanci međutim jesu. Uspjeli su dođu do pobjede iako je Borac bio nadomak velikog preokreta i iako im je kako sami priznaju "voda bila u ušima".

"Velika, velika borba. Prvo bih pohvalio ovu publiku, svaki igrač želi igrati pred ovakvim tribinama i mislim da je to guralo Borac, dalo im snagu i vraćalo iz nemogućeg, ali mi smo na kraju imali više sreće i pobijedili",  rekao je za MONDO pivot austrijske Alple HC Hard Krešimir Kozina, a potom još jednom pohvalio publiku.

"Publika je nosila Borac, ali i nas, ona nas je impresionirala i mislim da je Banjaluka zaslužila jednu lijepu rukometnu priču".

U subotu uveče pred tom publikom je vodio bitku na crti sa Ratkom Nikolićem, koga je odrastajući gledao i divio mu se. U toj bitci Kozina je bio odličan sa pet golova značajno doprinio pobjedi svoje ekipe.

"Kad odrastate kao rukometaš gledate Bojinovića i Nikolića kao legende balkanskog rukometa. Kao pivot uvijek sma Ratka gledao i na jedan način mu se divim, ali na terenu nema straha, premda je bila velika čast igrati protiv njega", rekao je Kozina i osvrnuo se na sutrašnje finale.

"Moramo se prvo jako dobro odmoriti. Imali smo puno težeg protivnika, potrošili smo dosta snage, sada se moramo pokušati odmoriti i sutra dati sve od sebe pa šta Bog da".

Izvor: MONDO / Vedran Ševčuk

Marko Tanasković, strelac šest golova protiv Borca rekao je da je utakmicu odlučila možda neka odbrana više golmana Doknića, ali maloi sreća.

"Očekivali smo ovako tešku utakmicu, očekivali smo ovo ludilo na tribinama. Pokušavali smo da našim igračima stavimo do znanja šta nas čeka, mislim sa tu to igrači na kraju ispoštovali. Stekli smo na početku prednost, na kraju je bilo ono što se kaže 'ušla voda u uši' ali na kraju sreća je presudila. Imali smo malo više sreće, golman je imao dve-tri odbrane više i to nam je donijelo pobjedu", rekao je Tanasković.

Sutra će Austrijanci, praktično još umorni na teren protiv norveškog Elveruma, ali Tanasković ističe da će to biti mnogo lakši meč.

"Mi smo jedna borbena ekipa, upravo u pripremnom periodu igrali smo turnire gdje smo u jednom danu igrlil i po dvije utakmice, tako nešto nas čeka i sutra. Pokušaćemo da pružimo upola ovako dobru partiju, mislim da će to biti dovoljno", rekao je Tanasković.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC