• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karlović oborio Ivaniševićev rekord u asovima

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Karlović je u osmini finala Kina Opena upisao 26 asova u meču protiv Urugvajca Pabla Kuevasa, čime je ukupan broj neodbranjivih servisa povećao na 10.247.

Hrvatski teniser Ivo Karlović oborio je rekord svog zemljaka Gorana Ivaniševića po broju odserviranih asova na ATP turu.

On je u osmini finala Kina Opena upisao 26 asova u meču protiv Urugvajca Pabla Kuevasa, čime je ukupan broj neodbranjivih servisa povećao na 10.247. Time je Ivaniševićev rekord nadmašio za deset asova. No, to mu nije pomoglo da pobijedi Kuevasa, koji je slavio sa 2:0 (7:6, 7:6) i plasirao se u četvrtfinale.

"Ovo je sjajan osjećaj. U proteklih godinu dana sam bio svjestan da je moguće da postanem najbolji serviser svih vremena i pretpostavio sam da se to može desiti ove sezone. Međutim, nisam još gotov. Ima još vremena ispred mene i ubijeđen sam da ću dodatno poboljšati rekord", rekao je Karlović kojem je 36 godina, ali ne želi odustati od profesionalnog tenisa.

Važno je napomenuti da ATP evidenciju o broju odserviranih asova vodi od 1991. godine, a Ivanišević je sa profesionalnim tenisom počeo 1988. Stoga mu nedostaju tri godine u njegovoj evidencije as servisa.

U ukupan skor su uključeni asovi ostvareni u glavnom žrijebu ATP World Tour i Gren slem turnira, te na Olimpijskim igrama od 2008. godine.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC