• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šuman: Marković je selektor BiH, ali sam spreman

Autor mondo.ba

Ukoliko Rukometni savez Bosne i Hercegovine ne produži saradnju sa Draganom Markovićem, Bilalu Šumanu, pomoćnom treneru danskog Koldinga, bi bila čast da postane selektor "zmajeva".

 Iako je bila najavljena, sjednica Izvršnog odbora Rukometnog saveza BiH nije održana, jer je od 12 članova u Sarajevo stiglo samo sedam, pa nije bilo kvoruma da se ista održi.

Pred članovima Izvršnog odbora RS BiH je ključno pitanje hoće li biti nastavljena saradnja sa selektorom rukometaša Draganom Markovićem ili će biti izabran novi kormilar "zmajeva".

S obzirom da o selektorovoj sudbini odlučuje Stručna komisija RS BiH, koja je predložila ne produžavanje ugovora sa popularnim Markom i imenovanje Bilala Šumana pošto nije zadovoljna posljednjim rezultatima u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Poljskoj, piše sarajevsko "Oslobođenje".

Članovi Stručne komisije RS BiH su Josip Glavaš, Zdenko Grbavac, Nebojša Golić, Vojislav Rađa, Osman Ahmetović i Muhamed Pleh.

Ipak, konačan sud o selektoru trebao je donijeti IO RS BiH na svojoj sjednici, ali je ona odgođena za naredni četvrtak. Sada ostaje pitanje, koliko članova će glasati za prijedlog SK RS BiH, a koliko za ostanak Markovića.

Bez obzira na to, Bilal Šuman je u izjavi za sarajevski dnevnik potvrdio da je spreman da preuzme kormilo ukoliko to bude traženo od njega.

"Bila bi mi velika čast i zadovoljstvo voditi nacionalni tim naše zemlje. Još kao igrač uvijek sam sa zadovoljstvom dolazio na reprezentativno okupljanje. Međutim, sada ne želim govoriti o poziciji selektora, jer kako znam reprezentaciju vodi Dragan Marković, prema kojem imam veliko poštovanje i koji je uspio što nijedan naš trener nije uspio - odveo reprezentaciju na Svjetsko prvenstvo. Da li će Savez imenovati mene ili će Marković ostati selektor, ne znam, ali tek onda kada odluče mogu preciznije govoriti o tome. Već sam nekoliko puta bio u kombinacijama, ali nisam dobio priliku, tako da ne mogu ni ovaj put ništa posebno reći, dok Savez ne riješi to pitanje", izjavio je Šuman.

Osim imena novog selektora A tima stigli su i prijedlozi selektora mlađih kategorija, a SK BiH je predložio da Jasmin Mrkonja ostane selektor generacije 1996. godišta, Zdenko Grbavac bio vodio generaciju 1998, a Igor Rađenović bi bio selektor generacije 2000.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC