• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Novak ekspres" iz Kine!

Autor mondo.rs

Novak Đoković igraće u finalu Mastersa u Šangaju pošto je pobedio Endija Mareja 6:1, 6:3. Protivnik u finalu biće mu Žo-Vilfred Conga.

Najbolji protiv drugog najboljeg na svetu...

Na papiru je tako izgledao duel Novaka Đokovića i Endija Mareja. Na terenu - poražavajuće za Škota. Njihov susret u polufinalu Mastersa u Šangaju više je ličio na meč igrača iz Top 10 i nekog ko se bori da zauzeme mesto, u najboljem slučaju, među sto najboljih.

Tako je u subotu posle podne po srednjeevropskom vremenu delovao Marej. Apsolutno ga ništa nije htelo, a najviše servis, jedno od jačih oružja drugog igrača sveta. I kada bi se trgao, Đoković je bio tu da ga fenomenalnom igrom potpuno demorališe i "zbriše" sa terena za samo sat vremena i osam minuta.

Dovoljno je reći 6:1 i 6:3!

Bila je to 20. Novakova pobeda protiv Mareja iz 29 pokušaja, osma u poslednjih deset mečeva.

Bio je blizu srpski teniser da po trajanju meča obari rekord iz 2007. godine kada je dva puta pobedio velikog rivala za sat i tri minuta. Da je iskoristio prvu meč loptu, koju je imao na Endijev servis, uspeo bi u tome.

Ali, trijumf u Šangaju je drugi najubedljiviji u njihovim međusobnim duelima. U Majamiju 2007. bilo je 6:1 i 6:0, a nekoliko nedelja kasnije u Monaku 6:0 i 6:4.

Đoković će u finalu igrati protiv Žo-Vilfreda Conge. Francuz je u mnogo uzbudljivijem prvom polufinalu bio bolji od Rafaela Nadala - 6:4, 0:6, 7:5.

Seriju od devet Novakovih pobeda, Conga je prekinuo prošle godine u Montrealu - 6:2, 6:2. Njih dvojica su se do sada sastajali 19 puta, Đoković ima 13 pobeda.



II SET

6:3 - Posle tačno sat vremena i osam minuta. Sjajno!

5:3 - Đoković nije iskoristio meč loptu i za najkraći dvoboj sa Marejom. Do sada je naš teniser dva puta uspevao da dobije Mareja za sat vremena i tri minuta.

5:2 - Novak Đoković prilično lako dobija novi gem i sada ga još jedan deli od finala sa Congom. Ako dobije naredni gem, biće to druga najubedljivija pobeda Novaka protiv Mareja.

4:2 - Marej je uspeo da dobije treći servis gem od početka meča. Još je u igri...

- Najubedljiviju pobedu Đoković je protiv Mareja ostvario 2007. godine u Majamiju - 6:1, 6:0.


4:1 - Još dva gema dele Novaka do finala u Šangaju!

3:1 - BREJK! Marej je napravio šest duplih servis grešaka. Sa poslednjom je izgubio opet svoj servis, drugi u drugom setu. Đoković ima prednost i zaista predstavlja najboljeg igrača sveta, dok Marej ne lični ni na igrača iz prvih 100.

2:1 - Okreće Đoković i ponovo vodi.

1:1 - BREJK! Kakav poen Novaku donosi izjednačenje. Neverovatna odbrana, zatim lob, pa volej od kojeg Marej nije imao spasa. Bravo Novače!

0:1 - BREJK! Marej je stabilizovao i napravio brejk. Nešto lošija igra Novaka na početku drugog seta, očigledno kao posledica opuštanja nakon lako dobijenog prvog seta.


I SET

6:1 - BREJK! Neverovatno, set je trajao samo 26 minuta. Tačno sedam poena je u ovom setu osvojio Marej. Servis ga apsolutno ne ide. Ako popravi taj segment igre, biće Novaku mnogo teže. Ovako, Đoković igra bez greške (jednu napravio) i hita ka 14. uzastopnom finalu.

5:1 - I ovaj gem je dobijen sa "nulom". Marej je osvojio samo šest poena od početka meča...

4:1 - BREJK! Duel u Šangaju ne deluje za sada na meč prvog i drugog igrača sveta. Đoković dominira, ali više zbog očajnog Mareja. Ima ispod 40 odsto prvog servisa, a na drugu je osvojio jedan od 11 poena. Đoković je na korak od osvajanja prvog seta.

3:1 - Potvrdio je Novak brejk napravljen u prethodnom gemu. Samo jedan poen za Mareja...

- Podatak: Đoković u poslednjih 12 meseci ima bilans 80 pobeda i pet poraza.

2:1 - BREJK! Srbin je odigrao maestralno na servis protivnika. Vezao je osam poena i dva gema za redom dobio sa "nulom". Odličan početak Đokovića.


1:1 - Bez greške je Đoković odigrao drugi gem.

0:1 - Novak je odmah imao priliku da oduzme servis Mareju, ali je Škot uspeo da sa četiri odlična servisa stigne do preokreta i dobije prvi gem u meču.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC