• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marković: Pobjeda nad Slovacima za mir u ekipi

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Selektor rukometne reprezentacije BiH Dragan Marković najavljuje pobjedu protiv Slovačke u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

“Zmajevi” će kvalifikacije početi u srijedu u Tuzli utakmicom protiv Slovačke, a tri dana kasnije gostovaće u Litvanije.

Selektor Marković optimista je uprkos brojnim problemima i otkazima nekoliko igrača.

“Sigurni da neću nikad neću reći da smo u drugom planu, bez obzira na sve probleme koji nas udaraju od prvog dana otkako sam selektor. Uprkos povrijeđenim igračima, podmetanjima, domaćim izdajnicima mi pobjeđujemo sve redom. Tako je i ovog puta. Izuzetno težak protivnik sa puno internacionalaca u ekipi Slovačke, Tatran Prešov je nosilac njihovog rukometa i zato cijenim tu ekipu, ali mislim da ćemo ih pobijediti sasvim sigurno u Tuzli. U našem stilu napašćemo ih na našem terenu”, rekao ja Marković u razgovoru za MONDO.

Poslije Slovačke naredni protivnik biće selekcija Litvanije.

“Što se tiče Litvanije ostali su nam dužni jednu veliku utakmicu koja nas je možda koštala Poljske. Imali smo ten eke tri meč lopte, jedba od njih je bila Litvanija. Idemo prvo da probamo da savladao Slovačku i da smirimo tenzije u našem taboru, a onda idemo na Litvaniju da probamo da pobijedimo”, rekao je Marković.

Selektor “zmajeva” morao je da mijenja spisak pred ove mečeve, pa su umjesto Grahovca i Vražalića pozvani Blažević i Bečić.

“Odazvali se se maltene svi, osim par igrača. Očekivao sam da se tih par igrača neće odazvati tako da me ništa nije iznenadilo. Nikad nisam imao sreće da mi teku med i mlijeko, uvijek je bilo da mi ispadnu trojica-četvorica ajmo reći igrača koji nose igru. Ovi što su sada ispali ne nose igru, posebno kada znamo da imamo jako dobre zamjene za ta mjesta. S te strane imam slatke brige”, rekao je Marković i pohvalio momke koji sa ponosom nose dres BiH.

“Igraju svi dostojanstveno i ponosno. Budućnost ove ekipe je tek pred njima. Drago mi je što sam ja taj ‘pametnjaković’ koji je sve okupio i ne dam da neko bez zasluga upadne među njih. Mora se dobro oznojiti neko da upadne među igrače koji su izborili Svjetsko prvenstvo”, poručio je selektor na kraju razgovora za MONDO.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC