• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zmajevi": Tuzla nije "Red Bul", ali daje krila!

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u ponedjeljak se družila sa navijačima na tuzlanskom Solnom trgu, a igrači i selektor Dragan Marković više puta su ponovili da su u ovom gradu imali podršku kakvu još nisu doživjeli.

Rukometaši u Tuzli treniraju u Sportskom, kulturnom, privrednom centru "Mejdan", gdje će u srijedu i igrati utakmicu protiv reprezentacije Slovačke, za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, koje će biti održano u Francuskoj 2017. godine.



"Druženje sa navijačima je sjajna uvertira u utakmicu. Ponosan sam da sam dio ove priče. Ovdje u Tuzli smo prošle godine odigrali utakmicu protiv Danske i zaprepastili cijeli svijet, jer djeca koja su do juče igrala u lokalnoj ligi, sada igraju u svjetskim klubovima. U Tuzli smo imali podršku kakvu nikad nigdje nismo imali i igrači su ovdje dobili krila. Atmosfera je bila za poželjeti, a nakon toga su se probudili Zenica i Cazin. Respekt prema igračima se prepoznaje i tada oni lete po terenu", rekao je Marković.

Golman Benjamin Burić ponovo očekuje dobru atmosferu u "Mejdanu" i ističe da će pobijediti onaj ko bude spremniji i odmorniji.

"Moramo otvoriti kvalifikacije sa pobjedom. Slovaci su u našem rangu i vjerujem da će to biti pravi spektakl", smatra Burić.

Nikola Prce, igrač sa najdužim stažom u rukometnoj reprezentaciji BiH rekao je da je pola ekipe Slovaka novo, a promijenili su i trenera.

"Ako mi budemo dobro igrali, nije bitno kakav je protivnik. Pružićemo dobar rezultat, odnosno pobjedu", rekao je Prce.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC