• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sezona u znaku Bijelih zečeva

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Nakon osvojenih titula u Kupu Republike Srpske i Kupu BiH, banjalučki ragbisti pehar su podigli i u Ligi BiH, prvoj zajedničkoj u ragbiju 13 na prostoru cijele Bosne i Hercegovine.

Bijeli zečevi i u 2015. godini pokazali su dominaciju u ragbiju 13 na prostoru Republike Srpske, ali i Bosne i Hercegovine objedinivši tri titule.

Poslije drugog osvojenog pehara u Kupu RS (prvi osvojen 2014. godine), te drugog slavlja i u Kupu BiH (2014), banjalučki ragbisti slavili su i u premijernom izdanju ragbi 13 Lige BiH, koja je ove sezone premijerno organizovana na teritoriji cijele BiH.

Bijeli zečevi su u finalnom meču na gostovanju savladali Vitez 18:14 (14:0) i tako se okitili titulom najboljeg kluba u BiH.

TROFEJI U 2015.

Prvenstvo BiH:

Vitez - Bijeli zečevi 14:18

Kup BiH:

Bijeli zečevi - Vitez 44:0

Kup RS:

Bijeli zečevi - Novi gromovi 26:12

Iako je bilo planirano da drugoplasirana (Novi gromovi, Novi Grad) i trećeplasirana ekipa (Vitez) nakon regularnog dijela sezone prvo odigraju polufinalni meč, a pobjednik ovog duela odmjer snage sa prvoplasiranim Bijelim zečevima, zbog smanjenja troškova i teške finansijske situacije, odlučeno je da se igra samo meč finala.

Tako je Vitez, koji je sezonu okončao na drugom mjestu, dobio priliku da na svom Gradskom stadionu ugosti Bijele zečeve, a nakon velike i žestoke borbe, gosti su slavili na kraju sa četiri poena razlike.

"Uzeli smo prvu titulu šampiona BiH, lige koja je formirana ove godine. Svaka čast mojim igračima za zalaganje u toku čitave sezone! Ovo nam je treći trofej u sezoni 2015. jer smo u proljetnom dijelu već osvojili Kup RS i Kup BiH", istakao je za MONDO kapiten i osnivač "zečeva" Sreten Zec.

Iako su Banjalučani bili favoriti u ovom meču, i Vitežani su očekivali da mogu doći do slavlja. Prije svega zbog činjenice da su u posljednjem kolu regularnog dijela sezone savladali Bijele zečeve u gostima 10:0.

Ipak, gosti su pokazali više spretnosti, znanja i iskustva i zasluženo su u najveći grad Srpske donijeli još jedan trofej osvetivši se za nenadani poraz u ligaškom dijelu sezone.

TENZIJE

U Vitezu je bilo i neprijatnih situacija. "Utakmica bila puna tenzija, pokazan je po jedan crveni karton na obje strane, a glavni uzrok je trener domaćina kome očigledno nije stalo do sporta, te je bio glavni inicijator ponašanja koje obično odslikava pojedine navijačke grupe. Nadam se da će ovakva lica biti odstranjena iz našeg sporta u budućnosti, kako bi igrači mogli osjetiti istinski duh ragbi lige", poručio je Zec.

"Utakmica je bila puna prekida, što se odrazilo na mali broj postignutih eseja. Očekivali smo veću razliku i bolju utakmicu, ali smo zadovoljniji i ovim. Nadam se će sljedeće godine biti više kvalitetnih utakmica za moje igrače, kako bi mogli da podignu kvalitet svoje igre. Mi smo jedan od klubova gdje se duh igre i sporta materijalizovao, te sam siguran da će takav i ostati u toku daljeg razvijanja. Bila je ovo dobra sezona u jeku planetarnog razvoja duha, tako da će od sljedeće sezone biti još mnogo mladih ragbista svih uzrasta. Dobri smo, tj. sve smo bolji, jos samo treće oko da otvorimo", poručio je jedan od najzaslužnijih ljudi za uspjehe Bijelih zečeva.

Da je ragbi 13 u velikoj ekspanziji na našim prostorima, pokazuje i sve veći broj klubova, ali i ljetošnje gostovanje univerzitetske reprezentacije Velike Britanije.

"Ove sezone igrali smo i protiv reprezentacije univerziteta Velike Britanije, koja je boravilila sedam dana u Banjaluci, tokom jula, a pored toga, dospjeli smo i do polufinala Kupa Srbije, tako da možemo biti izuzetno zadovoljni ostvarenim u 2015. godini", dodao je Zec.

Banjalučkim ragbistima ovo je bio već osmi trofej od 2013. godine kada su uključeni u takmičenja, prvo Srbije, a onda i Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.

Vitrine "zečeva" sada krase dvije šampionske titule u Ligi Republike Srpske (2013, 2014), jedna u Ligi BiH (2015), tri trofeja namijenjena osvajaču Kupa RS (2013, 2014, 2015), jedan Kupa BiH (2015), te pehar za najbolju ekipu Druge lige Srbije (2013).

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC