• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Savršeni Novak "počistio" Nišikorija!

Autor mondo.rs

Srpski teniser savršeno otpočeo "operaciju London". Dva seta po 6:1 i nedozvoljen brejk u duelu protiv osmog tenisera sveta. Dodeljen mu je i trofej za najboljeg igrača ATP Tura.

Savršena partija!

Novak Đoković (1) - Kei Nišikori (8)  -  2:0 (6:1, 6:1)

To je rezultat kojim je srpski teniser "otvorio" prvo kolo "ATP Vorld Tur finala". Odigrao je savršen meč protiv najboljeg japanskog tenisera i slavio vrlo ubedljivo. Za 23. uzastopnu pobedu...

Dva puta po 6:1 za samo 65 minuta je više nego savršena partija, a koliko je bio dobar potvrđuje i to da Nišikoriju nijednom nije dozvolio da ugrozi njegov servi, štaviše, samo u jednom gemu Đoković nije imao šansu za brejk.

Ne može se reći da je Japanac bio loš, pošto je viđen fenomenalan tenis, ali protiv Novaka jednostavno nije mogao...

Đokoviću je takođe posle meča uručen i trofej za najboljeg igrača godine na ATP Turu, što je njegov četvrti trofej u poslednjih pet godina.


Pre početka meča održan je i minut ćutanja u znak sećanja na žrtve terorističkog napada u Parizu.

Najveći otpor pružio je na početku, pre svega dobrom igrom, a kako su setovi išli ka finišu, to je Japanac sve više popuštao.

Servis je idealno služio Novaka, dok se Japanac mučio sa tim, ali i sa riternom, pa je tako prvi gem osvojio tek u četvrtom gemu, ali je od tada na terenu postojao samo jedan čovek. Đoković.

Drugi set, preslikan kao prvi. Nišikori odličan na startu, uspeva da u jednom trenutku i namuči Đokovića na njegov servis, ali bez brejk šanse, ali onda ista priča. U poslednjem gemu se Nišikori posebno mučio sa servisom, pa ostaje da se vidi da li je u pitanju obnovljena povreda leđa. U slučaju da se povuče, njega će zameniti Rišar Gaske.

U svakom slučaju, može se reći da je Japanac odigrao za više od dva osvojena gema, ali je jednostavno protivnik sa druge strane toliko kvalitetniji od drugih.

Sledi odmor.

Novak će u ponedeljak odmarati, a u utorak se sastaje ili sa Berdihom ili Federerom, koji igraju večeras. Organizatori međutim nisu saopštili raspored, pa će možda i zavisiti od rezultata u tom meču.

MEČ:

Na tom putu imaće najteže moguće protivnike. Osmorica najboljih tenisera današnjice na jednom mestu, a u Đokovićevoj grupi se nalaze još Tomaš Berdih, Rodžer Federer i današnji rival Kei Nišikori.

"ATP Vorld Tur finale", kako je sada ime ovog takmičenja, Đoković je osvajao u prethodne tri godine,I TO BEZ PORAZA, pa sigurno da postoji želja da nastavi sa ovakvom dominacijom...i ne samo to.

Srbin ima šansu da postane prvi teniser u istoriji koji je četiri godine uzastopno prestižnim trofejom završio sezonu.

Njegovom današnjem protivniku Keiju Nišikoriju je ovo drugo učešće, a prethodne godine su se njih dvojica sastala u polufinalu gde je Đoković pobedio 2:1. To je ujedno bio i njegov poslednji meč na prošlogodišnjem Mastersu, pošto se finalni meč nije odigrao zbog povlačenja Rodžera Federera.

Dva tenisera su se do sada sastala ukupno sedam puta, a srpski predstavnik je od sedmoplasiranog sa ATP Liste bolji: 5-2.

UŽIVO:

- 6:1 - BREEEEEEEEJK! KRAJ! POBEDA NOVAKA ĐOKOVIĆA!

- 5:1 - Već pomalo obeshrabreno deluje Nišikori, Novak sada servira za meč.

- 4:1 - BREEEEEJK!

Mentalna stabilnost je ono što jednostavno Novaka izdvaja od ostalih tenisera. Imao je Nišikori veliku prednost od 40:15, ali je onda dozvolio Novaku da veže četiri uzastopna poena, i to kakva, za novi brejk i odlazak na ogromnu prednost pred finiš seta.

- 3:1 - Krenuo je Novak sada i na mrežu, naterao Nišikorija na neke greške, pa se ponovo odlepio "na dva gema razlike".

- 2:1 - Nišikori je uspeo da odservira gem bez da je Đoković stvorio brejk loptu, što je prvi put na današnjem meču. Sve bolje igra Japanac.

- 2:0 - Najteži gem do sada za Đokovića pošto je Nišikori u dva navrata imaju "djus", međutim, Đoković nije dozvolio brejk šansu nekim neverovatnim poenima. Pogađao je paralelu u padu i savršeno servirao kada bi se Japanac približio. Nagoveštaj bolje igre, Kei?

*ukoliko pobedi, Đokoviću će ovo biti 23 uzastopna pobeda, odnosno od Sinsinatija ne zna za poraz*

- 1:0 - BREEEEEEEJK!

Na svakom od četiri gema na Nišikorijev servis imao je Đoković brejk loptu, i u samo jednom gemu je nije iskoristio. Sada koristi drugu, pa Đoković savršeno otvara ionako savršen meč.

....................................................

- 6:1 - KRAJ PRVOG SETA!

Perfektno je igrao Novak u prvom setu, napravio je vrlo mali broj grešaka i izluđivao Nišikorija, koji međutim nije toliko loše igrao u otvaranju gema, međutim, kako je meč išao sve dalje tako je Japanac bio lošiji.

- 5:1 - BREEEEEEEEJK!

Novak je sada na samo gem od osvajanja prvog seta, a Nišikori igra sve lošije. Muči ga servis, a iako se hrabro odlučuje da rizikuje on nema sreće. Novak sa druge strane zaista igra na nivou na kom je čitave godine.

- 4:1 - Ekspresno. Dozvolio je ponovo Nišikoriju jedan poen, a Japanac se muči sa Novakovim servisima. Već tri asa ima srpski teniser, a neki od servisa nisu bili toliko brzi, a Nišikori nikako ne može da pronađe ritam.

- 3:1 - Gledamo divan tenis. Otvorio je Nišikori sa 30-0, pa Đoković izjednačio, ali Nišikori se našao u prilici da spasava brejk loptu, ali je ipak uspeo da dođe do prvog osvojenog gema. Viđen je do sada i najlepši poen na meču pošto je Đoković iz trka pogodio nestvarnu dijagonalu iz forhenda.

- 3:0 - Đoković igra neverovatno. U svakom poenu Nišikori mora da da 150% od sebe i ni onda nije siguran da li će doći do poena. Trči Japanac neverovatno, ali Đokovićevi udarci su za sada neumoljivi. Dozvolio mu je tek jedan poen na njegov servis do sada.

- 2:0 - BREEEEEJK!

Otvorio je Japanac gem poenom koji mu je Đoković poklonio na čudan način, pošto je loptu udario visoko, a ona je pogodila semafor, što je automatski poen za protivnika. Međutim, posle toga, dvostruka brejk lopta. Prvu je spasio pošto je propustio Novakov ritern koji je išao u aut, a drugi put je Novakov drop-šot bio loš. Ili je Nišikori bio prebrz. Treću nije spasio, brejk!

- 1:0 - Dva asa, viner iz bekhenda i iznuđena greška. Malo tenisa na početku meča, ali to je odlično po Novaka koji je bio izuzetno koncentrisan u uvodnom gemu. Da vidimo Nišikorija...

..................................................................................

- Đoković prvi servira.

- Kuriozitet: Treneri dvojice tenisera Boris Beker i Majkl Čeng su pre tačno 20 godina igrali finale Završnog mastersa.

- Na početku i minut ćutanja za žrtve terorističkog napada u Parizu.

- Odužio se meč u dublu, pa će meč Đokovića i Nišikorija kasniti desetak minuta.

- Meč se igra u Londonskoj "O2" Areni, a nagradni fond je čak 7 miliona dolara.

- U Londonu je trenutno 17 stepeni Celzijusa.

- Meč počinje u 15.00, a pratićemo dešavanja iz minuta u minut.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC