• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

No. 1 - Đoković!

Autor mondo.rs

Srpskom teniseru posle pobede nad Keijem Nišikorijem na "otvaranju" Završnog Mastersa uručen trofej za najboljeg tenisera godine.

Krunisan!

Četvrti put u poslednjih pet godina Novaku Đokoviću je pripao trofej za najboljeg igrača na ATP Turu, odnosno za igrača koji je bio najuspešniji u prethodnoj godini.

Đokoviću je to prvi put uspelo 2011. godine, pa je to ponovio i 2012., međutim "seriju" mu je na kratko prekinuo Rafael Nadal naredne godine, ali je zato Novak briljantnim tenisom zasluženo vezao 2014. i 2015. godinu.

Broj sezona kao broj 1:

Pit Sampras – 6
Džimi Konors – 5
Rodžer Federer – 5
Novak Đoković - 4
Džon Mekinro – 4
Ivan Lendl – 4
Rafael Nadal - 3

Bilo je sasvim izvesno i mnogo ranije da će Đokoviću ovaj trofej pripasti na kraju sezone, međutim, čekao se Završni masters.

Nakon što je Novak savršenim tenisom savladao Keija Nišikorija (6:1, 6:1), njemu je dodeljen trofej koji pripada najuspešnijem teniseru na kraju kalendarske godine.

On u ovom trenutku ima 15,285 poena, što je za 6815 poena više od narednog pratioca Endija Mareja. Kolika je razlika između njih dvojice najbolje govori podatak da je upravo tolika razlika između Endija Mareja i Dominika Tima, 19. na ATP Listi.

Đoković je po dobijanju trofeja izrazio zahvalnost svom celokupnom timu za sjajne uspehe ove godine i na kraju produžio govor da bi od publike zatražio aplauz u znak žrtvama terorističkog napada u Parizu koji se dogodio u petak.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC