• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Topalović i tim prezadovoljni bronzom na SP

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Član Kik-boks kluba Banjaluka Danijel Topalović i njegov tim presrećni nastupom na Svjetskom prvenstvu u Dablinu i osvajanjem bronzane medalje.

 Danijel Topalović o bronzi na SP u kik-boksu Izvor: MONDO/Goran Arbutina
Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Topalović je kao član reprezentacije BiH proteklog vikenda učestovao na SP u organizaciji WAKO federacije i vratio se sa bronzanim odličjem, što je veliki uspjeh za ovaj sport u RS i BiH.

Potpredsjednik Kik-bok saveza RS Siniša Vidović ističe da je prezadovoljan nastupom Topalovića na drugom dijelu SP koje je održano u Dablinu u disciplini ful-kontakt.

"Zadovoljni smo jer su učestvovale 54 zemlje, a mi smo ostvarili uspjeh možda i veći nego neke zemlje iz regiona koje su imale mnogo više takmičara. Ovo je značajno takmičenje jer se održava u WAKO federaciji, koja je jedina priznata od Međunarodnog olimpijskog komiteta", rekao je Vidović.

Toplaović je pohvalio organizaciju takmičenja i istakao da je presrećan zbog osvajanja bronzane medalje.

"Organizacija Svjetskog prvenstva P je bila na vrhunskom nivou. Radio sam ful-kontakt koji je ujedno i najatraktivnija disciplina jer je tvrda i radi se u ringu. Prvi meč je bio atraktivan, riješio sam ga jednim od najržih nokauta na SP i to mi je podiglo samopouzdanje. Drugi meč sa Italijanom Macanom je bio za medalju. Pritisak je bio ogroman ali uz dobru taktiku iz ugla i savjetima Draženka, Siniše i Nenada uspio sam da pobijedim jednoglasnom odlukom sudija. Treći meč, najteži je bio sa jednim od najboljih ruskih Boraca. Bio je do kraja neizvjestan, uzeo me na iskustvo čipšćenjima. Prezadovoljan sam svojim nastuopm, iako sam izgubio jednoglasnom odlukom za dva poena. Zadovoljan sam pokazanim", rekao je Topalović.

"Hvala na podršci mojim prijateljima, porodici, mojoj djevojci i sugrađanima iz Dervente i Banjaluke. Hvala i sponzorima, Telekomu, Auto-servisu Vidović i Ministarstvu porodice, omladine i sporta", dodao je popularni Top.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Njegov trener Draženko Ninić istakao je da je ovo izuzetan uspjeh, posebno što su reprezentacija BiH i Topalović otišli kao autsajderi.

"Bile su 54 zemlje sa preko 800 takmičara, mi smo na neki način ispali junaci jer smo iz ničega, takoreći, otišli na Svjetsko prvenstvo i niko nije očekivao da ćemo nešto uraditi tamo. Ja sam se potajno nadao i vjerovao u našeg Topa i to se na kraju ispostavilo tačno", rekao je Ninić.

On je rekao da su pripreme trajale 45 dana, a da je na početku obećao da će Topalović biti spreman, a da će ostalo zavisiti od sportske sreće.

"Top se protiv Rusa odlično borio, meč je bio u egalu, izgubio je za dva-tri poena. Razgovarali smo poslije meča sa njegovim ocem i trenerom, rekao nam je da imaju 1000 polaznika u klubu i 200 takmičara. Nismo se obrukali, ova bronzana medalja je zlatna. Ovo je Topovo prvo prvenstvo u ful-kontaktu. Rus je imao 200 mečeva, a Top ima 11, iskustvo je presudilo. Ali pokazao je da može da se nosi sa većom silom. Prezadovoljni smo sa ovim uspjehom. Bila su četiri takmičara, još dvojica iz Sarajeva, jedna takmičarka iz Tešnja i mi iz RS. Osvojili smo bronzanu medalju i ponosimo se time", rekao je Ninić.

Sljedeće takmičenje za Topalovića biće Svjetski kup u Austriji u aprilu sljedeće godine, a poslije toga učestvovaće na Evropskom prvenstvu, koje će najvjerovatnije biti održano u Grčkoj.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC