• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: Brčko domaćin mladim "zmajevima"

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Rukometni savez BiH juče je sa predstavnicima vlasti u Brčkom dogovorio da ovaj grad bude domaćin kvalifikacionog turnira grupe 4 za EURO 2016 od 8. do 10. aprila za rukometaše do 20 godina. Rivali BiH: Švedska, Norveška i Bjelorusija.

Rukometni savez BiH juče je sa predstavnicima vlasti u Brčkom dogovorio da ovaj grad bude domaćin kvalifikacionog turnira grupe 4 za U-20 EURO 2016.

Turnir će se igrati od igrati od 8. do 10. aprila 2016. godine, a rivali bh. omladincima biće selekcije Švedske, Norveške i Bjelorusije.

"Zahvaljujući dobroj volji vodećih ljudi Brčko distrikta, iskoristićemo mogućnost koju nam je ponudila Evropska rukometna federacija i bićemo domaćini kvalifikacionog turnira. Vlada Brčko distrikta biće pokrovitelj i preuzeće na sebe skoro sve obaveze neophodne za dobru organizaciju turnira, a na našim momcima je da domaći teren pokušaju iskorisiti da naprave dobar rezultat. Mada se mora naglasiti kako je grupa u kojoj se nalaze naši omladinci izuzetno jaka", kaže Enid Tahirović, predsjednik RS BiH.

Selektor Jasmin Mrkonja i njegovi izabranici okupiće se nedjelju dana prije početka turnira u Brčkom, gdje će obaviti pripreme za kvalifikacije.

lasman na Evropsko prvenstvo koje će se održati Danskoj osiguraće dvije prvoplasirane selekcije u grupi. Osim Danske, koja je domaćin, svoje mjesto na EURO-u imaju zagarantovano još Francuska, Mađarska i Španija, tri prvoplasirane reprezentacije za Evropskog prvenstva U-18 koje je održano 2014. godine.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC