• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MMA Donskoy - "gladijatori" iz Gradiške

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Gradiški klub slobodne borbe "MMA Donskoy" u proteklom periodu zabilježio je odlične rezultate na međunarodnom planu u borilačkim vještinama.

Na posljednjem Evropskom WUKF kupu u rumunskom Klužu protekle subote u konkurenciji od oko 800 takmičara iz 18 zemalja, trener i direktor kluba Aleksandar Donski osvojio je dvije medalje - u borbama je "ovjerio" bronzu, a vicešampion Evrope postao je u katama.

Dan poslije u Vrbasu u Srbiji, "MMA Donskoy" okitio se sa čak četiri medalje u "ultimate fightu"
- dva srebra i dvije bronze.

Boris Banović i Saša Savić, "gladijatori" iz gradiškog kluba osvojili su druga mjesta u Vrbasu, dok su se sa bronzama oko vrata u grad na Savi vratili Aleksandar Šmitran i Siniša Bajić.

"MMA Donskoy", čiji je trener Donski, nedavno je u Sloveniji učestvovao i na Svjetskom prvenstvu u Ujedinjenom karateu gdje je zauzeo šestu poziciju, što praktično znači da je šesti najbolji karate borac planete!

DVOSTRUKI PRVAK EVROPE

Podsjetimo, Donski je u svojoj sportskoj karijeri dosad osvojio šest medalja sa evropskih kupova. Zlatni je bio 1997. godine u katama, a srebrni u borbama, a bronzom se okitio u ekipnoj konkurenciji u borbama. Tri godine kasnije, odbranio je titulu prvaka Evrope u katama.Aktuelni je selektor RS-BiH za kate u Ujedinjenom karateu.

U izjavi za naš portal, Donski se najprije zahvalio WUKF savezu Republike Srpske i Bosne i Hercegovine na podršci, kao i prijateljima i sponzorima što su omogućili klubu uopšte odlazak na pomenuta takmičenja.

"Bez njih zaista ne bi ni mogli ni da otputujemo, a vjerujem da smo se osvojenim odličjima dobrim dijelom odužili što su vjerovali u naše mogućnosti. U budućnosti ćemo se dodatno potruditi i nadam se osvajati još više medalja. Nastavljamo i dalje s radom i vjerujem da ćemo još više obradovati ljude koji svakodnevno mukotrpno treniraju u bilo kojim borilačkim vještinama", rekao je Donski i dodao da je "ponosan na sve učesnike na pomenutim takmičenjima".

Zato je red i da ih sve pomenemo: Olivera Mirjanić, Nikola Šipka, Milutin Bižić, Aleksandar Šmitran, Boris Banović, Saša Savić, Siniša Bajić, Zoran Milivojević, te pomoćni treneri Miloš Balotić i Slađan Bižić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC